Home » Elokuvafestivaalit » DOCPOINT-FESTIVAALILLE ILMOITETTIIN SATOJA ELOKUVIA

DOCPOINT-FESTIVAALILLE ILMOITETTIIN SATOJA ELOKUVIA

12819361_1087252027992689_7554689493882613598_o

Vuoden 2017 DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin ohjelmistoa rakennetaan uuden taiteellisen johtajan Iris Olssonin johdolla. Keväällä työnsä aloittanut Olsson valitsee festivaalille lähetetyistä ja maailmalla nähdyistä elokuvista ohjelmistoon noin 120. Mukana ovat tuoreimmat ja kiinnostavimmat dokumenttielokuvat Suomesta ja maailmalta, mm. elokuvat Werner Herzogilta ja norjalaiselta mestariohjaajaltaMargareth Olinilta.

DocPointin kotimaisen esityssarjan elokuvat valitsee perinteisesti taiteellisen johtajan vetämä raati. Valintaraatiin kuuluvat tällä kertaa kansanedustaja Timo Harakka, muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta, taiteilija Tellervo Kalleinen, elokuvaohjaaja Ulrika Bengts sekä Miltton Networksin toimitusjohtaja Jussi Kekkonen. Opiskelijasarjan elokuvat valitsevat elokuvaohjaaja Markku Heikkinen, muusikko Aino Venna ja tuottaja Elina Pohjola. Pääosa kotimaisen sarjan elokuvista saa ensi-iltansa DocPointissa.
 
Elokuvantekijänä tunnettu, 16. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin taiteellinen johtaja Olsson pitää urakkaansa äärimmäisen kiehtovana. “Katsomieni dokumenttielokuvien kautta maailman nykytilasta piirtyy selkeä kuva. Dokumentaristit ovat olleet liikkeellä, ja ajankohtaisista aiheista, muun muassa ääriliikkeiden noususta, tullaan näkemään vaikuttavia elokuvia.”
 
16. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 23.–29.1.2017. Ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan 4.1.2017.
 
DocPoint-festivaalin järjestää vuonna 2001 perustettu DocPoint-elokuvatapahtumat ry, joka myös pyörittää valtakunnallista DOKKINO – lasten ja nuorten dokumenttielokuva-tapahtumaa sekä kuukausittain järjestettävää Doc Lounge Helsinki -klubia.