Home » Elokuvauutiset » Paavo Westerbergin Viulisti-elokuvan traileri julki

Paavo Westerbergin Viulisti-elokuvan traileri julki

17547059_437337256598731_8516348708535285778_o

Paavo Westerbergin ensimmäinen pitkä elokuva Viulisti saa ensi-iltansa 5.1.2018. Elokuvan dramaattinen traileri on nyt julkaistu.

Viulistin pääosia esittävät Matleena KuusniemiOlavi UusivirtaSamuli Edelmann sekä erityisesti Silta-sarjasta tunnettu tanskalainen Kim BodniaViulisti on klassisen musiikin maailmaan sijoittuva draama: rakkaustarina, joka kertoo kunnianhimosta, luopumisen vaikeudesta ja unelmien tavoittelusta. Elokuvan päähenkilö on huippuviulisti Karin Nordström (Matleena Kuusniemi), joka auto-onnettomuuden seurauksena loukkaa kätensä ja menettää kykynsä soittaa. Karin palaa opettamaan ja rakastuu oppilaaseensa, lähes 20 vuotta nuorempaan Anttiin (Olavi Uusivirta).

“Viulisti on alusta asti tuntunut hyvin henkilökohtaiselta jutulta, ja jokainen työvaihe on syventänyt tätä kokemusta”, Westerberg kertoo. “Elokuvan tekeminen on ollut usean vuoden intensiivinen prosessi. Käsikirjoittaja Emmi Pesonen antoi minulle ensimmäisen käsikirjoitusversion luettavakseni nelisen vuotta sitten. Rakastuin heti elokuvan maailmaan ja sen henkilöihin.”

“Elokuvan käsikirjoitus on poikkeuksellisen tarkka ja henkilöihinsä paneutunut. Pääsin tekemään näyttelijävalinnat miltei vuotta ennen kuvauksia, ja tämän jälkeen syvennyimme näyttelijöiden ja muun työryhmän kanssa tarinaan, henkilöihin ja kohtauksiin hyvin huolella. Menimme yhdessä sisälle musiikkimaailmaan ja soittamiseen sekä kapellimestarin työhön erittäin intensiivisesti ja prosessi oli pitkä. Mielestäni musiikin rooli tässä elokuvassa on erityinen ja tapa, jolla olemme sitä pyrkineet kuvaamaan, on ehkä jollakin tapaa poikkeuksellinenkin suomalaisessa elokuvassa”, Westerberg avaa elokuvan syntyprosessia ja luonnetta.

Paavo Westerberg on palkittu elokuvakäsikirjoittaja, teatteri- ja elokuvaohjaaja, näytelmäkirjailija sekä näyttelijä. Hän on voittanut Jussi-palkinnot parhaasta käsikirjoituksesta vuosina 2007 ja 2006 elokuvista Valkoinen kaupunki ja Paha maa. Westerberg on kirjoittanut ja ohjannut televisiosarjan Jälkilämpö (2010), joka oli Prix Italia -ehdokkaana. Westerberg on Suomen Kansallisteatterin kotikirjailija.