Stony Brook Kai Nordberg

Kuvassa tuottaja kai Nordberg. Photo credit: Jasna Boudard

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottama Miekkailija elokuva on voittanut parhaan elokuvan pääpalkinnon New Yorkin osavaltiossa Long Islandin Stony Brook elokuvajuhlilla. Palkinnon vastaanotti lauantaina 30.7. elokuvan tuottaja Kai Nordberg. Miekkailija on menestynyt erinomaisesti Yhdysvalloissa. Alkuvuodesta se oli Golden Globe -ehdokkaana ja Oscar-shortlistalla.

Stony Brookin elokuvajuhlat järjestettiin nyt 21. kerran. Festivaalista on kasvanut yksi merkittävimmistä Yhdysvaltain itärannikon elokuvatapahtumista. “Uskomattoman hienoa, että suomalainen elokuva voitti festivaaleillamme”, toteaa festivaalijohtaja Allan Inkles. “Yleisömme rakasti Miekkailijaa. Se on koskettava universaali draama, joka on hienosti löytänyt tiensä amerikkalaisten sydämiin”, jatkaa Inkles.

Tuotantoyhtiö Making Movies keskittyy laadukkaisiin tarinoihin. “Uskomme, että hyvät tarinat ovat se, mitä Suomesta kannattaa maailmalle viedä. Miekkailijan erinomainen menestys Yhdysvalloissa on hyvä esimerkki siitä, kuinka pitkälle hyvin markkinoidulla laadukkaalla elokuvalla voi päästä”, kommentoi elokuvan tuottaja Kai Nordberg. Yhtiöltämme on tulossa useampi todella korkeatasoinen elokuva, joiden levityksessä Yhdysvalloissa käytämme Miekkailijan kautta syntynyttä kontaktiverkostoamme”, jatkaa Nordberg.

Meikkailija voitti tänä vuonna Suomessa parhaan elokuvan Jussi-palkinnon. Elokuvan on ohjannut Klaus Härö ja käsikirjoittanut Anna Heinämaa.

Stony Brook Film Festival: http://stonybrookfilmfestival.com/winners/

Miekkailija
http://thefencermovie.com/
https://www.facebook.com/MiekkailijaTheFencer
Twitter: @TheFencerMovie