7581_5539

Keskiviikkona 24. toukokuuta ensi-iltansa saavasta Disneyn Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge -elokuvasta tehdään teknisesti ylivertainen, Finnkinon uusien Scape-salien laserprojektoreille räätälöity 14 fL -tason* 3D-erikoisversio. 14 fL -tason 3D-elokuva on ensimmäinen laatuaan Suomessa. 3D-erikoisversio esitetään Finnkinon Helsingin Tennispalatsin ja Espoon Omenan Scape-saliessa keskiviikosta alkaen. 

Finnkinon maailman uusinta ja edistyksellisintä elokuvatekniikkaa edustavat Scape-salit Helsingin Tennispalatsissa ja Espoon Iso Omenassa tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tuoda Suomeen ennennäkemättömän korkealaatuisia 3D-elokuvia. Disneyn Pirates of the Caribbean -sarjan tuorein osa räätälöidään Suomeen ja Finnkinolle 14 fL -tasoisena uusia elämyksiä hamuavien hifistelijöiden ja teknisesti laadukkaasta viihteestä kiinnostuneiden iloksi.

– Finnkinon Scape-saleissa on Suomen ainoat Barcon 3D-laserprojektorit. Ne kykenevät esittämään 3D-kuvaa jopa 14 fL -tasoisena ja toistamaan värit paremmin kuin mikään muu tekniikka Suomessa tällä hetkellä. 14 foot-Lambertilla tarkoitetaan valovoimaa, jolla 2D-elokuvat heijastetaan valkokankaalle. Nyt Suomessa on ensimmäistä kertaa mahdollista nähdä 3D-kuva yhtä kirkkaana kuin 2D-versiona. Kyseinen Pirates of the Caribbean -versio on masteroitu siten, että värit ja kontrasti toistuvat parhaalla mahdollisella tavalla kirkkaan kuvan kanssa. Se tekee 3D:n katsomisen aiempaa helpommaksi, sillä tumman kuvan takia ei tarvitse pinnistellä ja efektit toimivat myös selkeämmin. 14 fL-tasoisia elokuvia on tulossa Suomeen tänä vuonna vielä lisää, Finnkinon tekniikkapäällikkö Ari Saarinen lupaa.

– Elokuva-alalle tekniikan kehittyminen on tuonut sekä lisää ilmaisunvapautta että katsojat lähemmäksi elokuvan tapahtumia. Olemme ylpeitä ja iloisia saadessamme tarjota kuluttajille yhdessä Finnkinon kanssa edistyksellistä tekniikkaa tuomalla Suomeen Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge -elokuvan 14 fL -erikoisversiona. Disney tukee uusia formaatteja ja seuraamme aktiivisesti teknistä kehitystä myös jatkossa, The Walt Disney Company Nordicin myyntipäällikköPekka Lehesmaa sanoo.

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge -elokuvan näytökset ovat ennakkomyynnissä osoitteessa www.finnkino.fi

*fL tulee sanoista foot-Lambert, eli kyseessä on valon mittayksikkö. Sitä käytetään elokuva-alalla kirkkauden mittaamiseen valkokankaalla.