csm_Star_Boys_photo_by__jolle_onnismaa_e33c498b11

Visa Koiso-Kanttilan Kaiken se kestää festivaalin pääkilpailussa

Suomalainen elokuva esittäytyy näyttävästi huomenna torstaina 22. kesäkuuta alkavalla Moskovan kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Suomi100 on yksi festivaalin pääteemoista.

Festivaalin pääkilpasarjassa nähdään Visa Koiso-Kanttilan ohjaama Kaiken se kestää. Se kuvaa kolmen sukupolven kasvukipuja elämänmakuisesti ja rehellisesti. Koiso-Kanttilan elokuva kilpailee yhdessä 11 muun elokuvan kanssa festivaalin pääpalkinnosta. Viiimeksi Moskovan kilpasarjassa on nähty suomalainen elokuva vuonna 2015, jolloin siellä esitettiin Jörn Donnerin ohjaama elokuva Armi elää! Tänä vuonna Jörn Donner on yksi kilpasarjan tuomareista. Moskovan elokuvajuhlille osallistuvat Kaiken se kestää -elokuvan tiimistä ohjaaja Visa Koiso-Kanttilan lisäksi tuottajat Mika Ritalahti ja Niko Ritalahti sekä elokuvan päänäyttelijät Antti LuusuaniemiMalla Malmivaara ja Pihla Viitala. Suomen ensi-iltaan elokuva on tulossa 8. syyskuuta 2017. Kaiken se kestää -elokuvan on tuottanut Silva Mysterium ja sen Suomen levitysoikeudet omistaa Scanbox Entertainment Finland.

Euphoria of the Fringes-sarjassa nähdään Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen. Berliinissä Hopeiselle karhulla palkittu elokuva nähdään Itä-Euroopan elokuvaa esittelevässä sarjassa, jossa nähdään suomalaisen elokuvan lisäksi Romanian, Unkarin, Puolan ja Bulgarian elokuvataiteen helmiä. Kaurismäeltä nähdään myös erikoisnäytöksessä vuonna 1994 valmistunut Total Balalaika Show. Näytöksellä halutaan muistaa viime vuonna lentokoneonnettomuudessa menehtyneitä Alexandrovin armeijan kuoron jäseniä.

Moskovan kansainväliselle elokuvafestivaaleille osallistuu Suomesta seitsemän tuottajaa, joilla on ennalta sovittuja tapaamisia venäläisten kollegojen kanssa. Tapaamisten tarkoituksena on edistää maidemme välisiä yhteistuotantoja. Tuorein menestyksellinen esimerkki suomalais-venäläisestä yhteistuotantoelokuvasta on Boris Khlebnikovin ohjaama Arytmia, joka  palkittiin viime viikon keskiviikkona Kinotavr -elokuvafestivaaleilla Sotšissa Grand Prix-pääpalkinnolla. Elokuva on yhteistuotanto venäläisen CTB tuotantoyhtiön ja suomalaisten Don Filmsin ja Post Controlin välillä. Arytmian kansainvälinen ensi-ilta on Karlovy Varyn kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjassa heinäkuussa. Moskovassa suomalainen tuottajadelegaatio esittäytyy tiistaina 27.6. festivaalin infotilaisuudessa Oktjabr -elokuvateatterissa ”How to do it po-finski? Co-productions & Cash Rebate” -teemalla. Tapahtumassa esitellään sekä Suomea yhteistuotantokumppanina että Suomen uutta tuotantokannustinta.

Moskovan kansainvälinen elokuvafestivaali järjestetään 39. kerran 22.–29.6.2017.

Lisätietoja:

Moskovan kansainvälinen elokuvafestivaali
http://38.moscowfilmfestival.ru/miff39/eng/page/?page=team