supermarsu

Kotimainen uuden ajan supersankarielokuva Supermarsu on valittu kansainvälisen lastenelokuvafestivaali Giffonin kilpasarjaan. Sarjan teemana on tänä vuonna vesi, joka on tärkeässä roolissa myös Supermarsu-elokuvassa.

Elokuva kertoo alakouluikäisestä Emiliasta, joka huomaa lemmikkimarsunsa pureman jälkeen omaavansa salaisia supervoimia. Samaan aikaan läheisessä merenpoukamassa asuvat Itämeren silakat huutavat apua. Emilia lähtee Supermarsuna taistelemaan puhtaamman veden puolesta ja auttamaan silakoita, ja löytää samalla keinot toimia myös omassa arjessaan urheammin.

Giffonin kansainvälinen elokuvafestivaali on yksi maailman tunnetuimmista lastenelokuvafestivaaleista. Se järjestetään Napolin liepeillä Italian Giffoni Valle PIanoassa 20.–28.7.2018. Vuodesta 1971 lähtien järjestetty festivaali kokoaa vuosittain paikalle maailmanlaajuisesti yli 2000 lasta. Lapset ja nuoret katsovat festivaaleilla elokuvia, opettelevat elokuvatuotantoa ja ovat mukana tuomaristossa. Festivaalilla on ollut vuosien saatossa suuri vaikutus viihde- ja kulttuurihistoriaan ja kotimaansa Italian lisäksi se on saavuttanut hyvän maineen myös kansainvälisesti.

Supermarsu sai ensi-iltansa tammikuussa ja ylitti jo helmikuussa 100 000 katsojan rajan. Se on kuluneen vuoden katsotuin kotimainen elokuva.

Elokuva perustuu Paula Norosen riemastuvaan Supermarsu-kirjasarjaan. Noronen yhdessä ohjaaja Joona Tenan kanssa toimivat elokuvan käsikirjoittajina.

Pääosissa nähdään Ella Jäppinen (Emilia), Essi Hellén (Emilian äiti), Arttu Wiskari (Emilian isäpuoli Pertti), Eero Ritala (Emilian isä) ja Viljami Lahti (Simo). Muissa rooleissa ovat mm. Julius Lehto, Tommi Korpela, Kari Hietalahti, Esko Salminen, Pirjo Lonka, Sam Huber, Jukka Rasila, Pirjo Heikkilä, Pirjo Lonka, Tiina Lymi, Sebastian Rejman ja Roope Salminen.

Elokuvan on ohjannut Joona Tena ja tuottanut Marko Talli tuotantoyhtiö Yellow Film & TV:stä. Osatuottajana on toiminut Plotwise Oy ja levittäjänä SF Studios.