57216601_2355691897785066_8476978506893361152_o

It’s Alive Filmsin tuottama, Teemu Nikin ohjaama lyhytelokuva All Inclusive on valittu kilpailemaan Kultainen Palmu -palkinnosta Cannesin 72. elokuvajuhlille.

Festival de Cannes lukeutuu maailman arvostetuimpiin ja vanhimpiin elokuvafestivaaleihin. Vuonna 2018 Kultaista Palmua tavoitteli yli 3900 lyhytelokuvaa. All Inclusive on seitsemäs suomalainen lyhytelokuva, joka on valittu Cannesin kilpailusarjaan. 

“Cannes on It’s Aliven festivaalihistorialle kuin kirsikka kakun päällä. Kyllä tästä on haaveiltu”, ohjaaja Teemu Nikki myhäilee. 

All Inclusive on 15. Nikin ohjaama It’s Alive -lyhytelokuva. Nikki (s. 1975) sai ammattilaisuralleen lentävän lähdön kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, kun nykyään jo kulttimaineessa oleva Kaveri (2007) valittiin maailman merkittävimmän lyhytelokuvafestivaalin Clermont-Ferrandin kansainväliseen kilpasarjaan sekä Sundance Film Festivalin viralliseen ohjelmistoon.  

Kaverin lisäksi Nikin ja tuottaja-käsikirjoittaja Jani Pösön perustaman It’s Alive Filmsin komediallisista lyhytelokuvista kansainvälisesti menestyneimpiä on ollut miltei 80 elokuvafestivaalilla esitetty Fantasia (2016). Tuotteliaan Nikin lyhytelokuvista viimeisimpiin lukeutuva Siivooja (2018) nähtiin niin ikään Clermont-Ferrandin kansainvälisessä kilpasarjassa talvella 2019. 

“Toivottavasti ollaan ensi vuonnakin Cannesissa meidän tulevalla pitkällä elokuvalla”, haaveilee tuottaja Jani Pösö. Tulevana kesänä It’s Alive Films kuvaa neljännen pitkän elokuvansa NIMBY. Yhtiön aikaisemmat ja Teemu Nikin ohjaamat pitkät elokuvat ovat Armomurhaaja (2017), Lovemilla (2015) ja 3Simoa (2012). 

All Inclusive 
Kalervo on ollut koko elämänsä huono pitämään puoliaan, kunnes Annukka — nainen, joka rakastaa häntä — antaa Kalervolle lahjan, joka muuttaa kaiken. Kuten monet aiemmat Nikin työt, All Inclusiven voi tulkita monella tavalla, mutta pohjimmiltaan se käsittelee valtaa, rakkautta ja muutosta. Jos voisit korjata elämäsi epäkohtia, kuinka pitkälle olisit valmis menemään?  

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus: Teemu Nikki 
Tuottajat: Jani Pösö, Teemu Nikki 
Kuvaus: Jarmo Kiuru 
Äänisuunnittelu: Tuomas Seppänen 
Musiikki: Janne Huttunen 
Näyttelijät: Lauri Maijala, Hannamaija Nikander, Maija Rissanen, Santtu Karvonen 

Festival de Cannesin verkkosivut:
https://www.festival-cannes.com/en/