The Stroker 1

The Stroker 1

Pilvi Takalan The Stroker (2019) palkittiin kunniamaininnalla Ruotsin Malmössä 19.–24.9.2019 järjestetyllä pohjoismaista lyhyt- ja dokumenttielokuvaa esittelevällä Nordisk Panorama -festivaalilla. Tuomaristo kiittää Takalan käsitteellistä ja humoristista lähestymistä aiheeseensa.

The Stroker pohjaa Takalan kahden viikon pituiseen interventioon Second Homessa, trendikkäässä itä-lontoolaisessa yhteisöllisessä start-upeille ja freelancereille tarkoitetussa työtilassa. Intervention aikana Takala esiintyi työtilan palkkaamana hyvinvointiammattilaisena Nina Niemisenä, jonka uraauurtava yhtiö Personnel Touch tarjosi kosketuspalveluita työpaikoilla.

Takalan lyhytelokuva on esitetty aiemmin muun muassa Rotterdamin elokuvajuhlilla, Oberhausenin lyhytelokuvafestivaalilla sekä Torontossa Hot Docs -dokumenttielokuvafestivaalilla. Seuraavaksi se nähdään lokakuun alussa BFI London Film Festivalin lyhytelokuvaohjelmistossa.

Pilvi Takalan (s. 1981) videoteokset pohjaavat performatiivisiin interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen yhteiskunnallisia rakenteita ja kyseenalaistaakseen käyttäytymisemme normatiivisia sääntöjä ja totuuksia eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein sosiaalisen tilanteen piilevistä säännöistä pääsee perille vain häiritsemällä tilannetta. Takalan töitä on ollut esillä MoMA PS1:ssä, New Museumissa, Kiasmassa, Palais de Tokyossa, Kunsthalle Baselissa, Manifesta 11:ssa, Witte de Withissä ja 9. Istanbulin Biennaalissa. Takala on voittanut Alankomaissa Prix de Rome -palkinnon 2011 sekä Emdash-palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon 2013.

Lyhytelokuvaa The Stroker! levittää AV-arkki.

 

Lisätietoja teoksesta: https://www.av-arkki.fi/fi/works/the-stroker-2/

Kunniamaininta Nordisk Panoraman sivuilla:

https://nordiskpanorama.com/en/festival/festival-2019/the-award-winners-of-nordisk-panorama-film-festival-2019/