Kuva: Joonas Neuvonen

Elokuva ylitti jo Reindeerspottingin ennätyksellisen katsojatuloksen

Syyskuun lopussa ensi-iltansa saanut LOST BOYS -elokuva on kerännyt tähän mennessä kaikkiaan 63.861 katsojaa elokuvateattereihin.

Lost Boys on vuonna 2010 elokuvateattereissa nähdyn Reindeerspotting – pako Joulumaasta -dokumenttielokuvan itsenäinen jatko-osa, ja sen katsojamäärä on nyt ylittänyt myös Reindeerspottingin aikoinaan keräämät tuolloin ennätykselliset 63.654 katsojaa.

Kaikkien 2000-luvulla Suomen elokuvateatterilevityksessä olleiden K18-elokuvien joukossa Lost Boys on sijalla neljä. Listalla edellä olevia elokuvia ovat vain Ridley Scottin Hannibal (2001), Quentin Tarantinon Kill Bill: Volume 1 (2003) ja Mel Gibsonin The Passion of the Christ (2004).

Tämänhetkinen katsojamäärä nostaa Lost Boysin myös kaikkien aikojen neljänneksi katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi. Lost Boysin edellä listalla ovat vain koko perheen dokumentit Järven tarina (2016), Sel8nne (2013) ja Metsän tarina (2012).

Katsojatuloksesta tekee erityisen huomattavan se, että tämänhetkinen merkittävästi normaalioloja pienempi paikkakapasiteetti elokuvateattereissa rajoittaa katsojamääriä vielä entisestään korkean ikärajan lisäksi. Lost Boys -elokuvan K-18 -ikärajaluokituksen perusteena on elokuvan päihteisiin liittyvä materiaali.

Lost Boys -elokuvan ovat tuottaneet Helsinki-filmi ja Tekele Productions, ja sen levittää ja markkinoi SF Studios. Elokuvan televisiointioikeudet on hankkinut YLE. Lost Boysia ei kuitenkaan tulla näkemään televisiossa K-18 -versiona, vaan siitä tekeillä oleva K-16 -versio mahdollistaa Lost Boysin myöhemmän julkaisun vapaasti katsottavilla alustoilla, kuten YLE Areena -palvelussa.

”Elokuvan suosio on ollut todella yllättävää. On tietysti hienoa, että Lost Boys on kerännyt ennätyksellisen paljon katsojia. Koska sitä ei tulla esittämään tässä alkuperäisessä muodossaan televisiossa, niin suuren yleisön tavoittaminen nimenomaan elokuvateattereissa on minulle tärkeää. Kiitos siis kaikille katsojille.”

Joonas Neuvonen

Lost Boys -elokuvan ohjaaja, käsikirjoittaja, kuvaaja ja päähenkilö

On hienoa, että Lost Boys -elokuvaa voidaan esittää K-18-luokituksella elokuvateattereissa. Se, että se on saanut tälläkin ikärajalla enemmän katsojia kuin suomalaisessa keskisuuressa kaupungissa on asukkaita, on iso yllätys. Juuri tämän tarinan kertominen edellyttää materiaalilta paljautta ja ehdottomuutta. Tavoitteena on tehdä elokuvasta myöhemmin versio, joka tekisi sen esittämisen K-16 -luokituksella mahdolliseksi vuoden 2021 aikana. Näin se tavoittaisi myös nuoremman yleisön ja esimerkiksi oppilaitoskäyttö olisi mahdollista. Tällaista versiota on meiltä pyydetty. Tämä työ on vielä kesken.” 

Miia Haavisto

Lost Boys -elokuvan tuottaja

Tekele Productions

25. päivä syyskuuta ensi-iltansa saaneen Lost Boys -elokuvan katsojamäärät jatkavat nousuaan, sillä elokuvan alkuperäinen K-18 -versio on edelleen teattereiden ohjelmistossa kautta maan. Kymmenen vuotta todellisten tapahtumien jälkeen valkokankailla nähtävä Lost Boys on dokumenttielokuva kadotuksesta ja Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä, joista yksi ei palaa koskaan.

Lisää tietoa elokuvasta, sen kuvaamien tapahtumien tosielämän taustasta ja muun muassa tekijöiden kommentteja löytyy elokuvan mediainfosta. Linkki mediainfoon ja elokuvan lehdistömateriaaleihin on tämän tiedotteen lisätiedoissa. Tiedotteen lopusta löytyvät myös tarkemmat katsojamäärälistaustiedot. EPK-materiaalia voi tiedustella elokuvan tiedotuksesta, yhteystiedot alla.

KATSOTUIMMAT KOTIMAISET DOKUMENTTIELOKUVAT

LÄHDE: SUOMEN ELOKUVASÄÄTIÖ, TILANNE 16.10.2020

TILANNE 5.11.2020 – TOP5

  1. Järven tarina (2016) – 187 185 katsojaa
  2. Sel8nne (2013) – 130 530 katsojaa
  3. Metsän tarina (2012) – 90 544 katsojaa
  4. LOST BOYS (2020) – 63.861 katsojaa
  5. Reindeerspotting – pako Joulumaasta (2010 ) – 63 654 katsojaa

2000-LUVULLA ELOKUVATEATTERILEVITYKSENSÄ SAANEET K18-ELOKUVAT

LÄHDE: SUOMEN ELOKUVASÄÄTIÖ

TILANNE 5.11.2020 – TOP 5

  1. Hannibal (2001) – 165.171 katsojaa
  2. Kill Bill: Volume 1 (2003) — 90.224 katsojaa
  3. The Passion of theChrist (2003) – 89.749 katsojaa
  4. LOST BOYS (2020) – 63.861 katsojaa
  5. Reindeerspotting – pako Joulumaasta (2010 ) – 63 654 katsojaa

INFO

LOST BOYS elokuvateattereissa 25.9.2020

Ohjaus: Joonas Neuvonen ja Sadri Cetinkaya

Käsikirjoitus: Joonas Neuvonen, Sadri Cetinkaya ja Venla Varha

Leikkaus: Sadri Cetinkaya ja Venla Varha

Tuottaja: Miia Haavisto

Tuotanto: Helsinki-filmi ja Tekele Productions

Levitys: SF Studios

Kesto: n.90min

Ikäraja: K-18

SYNOPSIS

Lost Boys on dokumenttielokuva kadotuksesta ja Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä. Heistä Jani tunnetaan Reindeerspotting – pako Joulumaasta -dokumenttielokuvan (2010) päähenkilönä ja Joonas sen ohjaajana. Lost Boys -elokuvan päähenkilö on Joonas itse.

Seksin, huumeiden ja kuoleman täyteinen peittelemätön tositarina kertoo siitä, mitä tapahtui kymmenen vuotta sitten, kun rovaniemeläisiä huumeidenkäyttäjiä kuvanneen Reindeerspottingin ensi-iltamenestyksen ikuisia jatkoja viettäneet kaverukset muuttuivat kuolemattomista kuolevaisiksi. Juhlat loppuvat, kun Joonaksen kaverit katoavat ja Jani kuolee väkivaltaisesti Phnom Penhissä, Kambodžassa.

Lost Boys -elokuvassa Joonaksen kamera vie katsojan niin Bangkokin huumaavaan meluun kuin Phnom Penhin öisille kujille, Janin viimeisiin elinviikkoihin sekä tämän katoamisen ja kuoleman jälkeiseen epätoivoiseen etsintään. Mitä kadonneille tapahtui?

Löytyykö vastaus Joonaksen kuvaamista videonauhoista vai jostain, joka on vielä tutkimatta ja kohtaamatta, kuvaamatta ja kertomatta? Onko kaikessa kyse huumeista, naisista ja rahasta, vai johtavatko jäljet johonkin syvemmälle?

Joku tietää jotakin. Joonas etsii ystäviään ja paikallisia naisia, joiden kanssa juhlittiin ja jaettiin se, mitä milloinkin oli jakaa.

Joonaksen on löydettävä oma totuutensa tapahtuneesta huumeiden ja hämärän keskeltä – eikä siellä ole sankareita