Valtakunnallisen verkkofestivaalin ohjelmistossa on Oscar-ehdokkaita ja muita huippudokumentteja niin meiltä kuin maailmaltakin.

20-vuotisjuhlavuottaan viettävä DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali alkaa tänään. Valtakunnallisen averkkofestivaalina tänä vuonna järjestettävän DocPointin avajaiselokuvana nähdään Anna Antsalon tuore dokumenttielokuva MEREN TUOMAT, joka kertoo rantoja perkaavista aarteenetsijöistä. Kaiken kaikkiaan kymmenpäiväisen festivaalin aikana on katsottavissa yli 70 tämän hetken kiinnostavinta dokumenttielokuvaa läheltä ja kaukaa. Katseluoikeudet ovat ostettavissa festivaalin kotisivuilta osoitteesta docpointfestival.fi. Elokuvia voi katsoa missä päin Suomea tahansa haluamassaan paikassa internetyhteyttä käyttävän laitteen avulla.

YLEISÖSUOSIKKEJA JA OSCAR-EHDOKKAITA

DocPointin ennakkosuosikkeihin lukeutuvat muun muassa Berliinin elokuvajuhlien tapaukseksi noussut, Viktor Kossakovskyn ohjaama GUNDA ja viime vuosien menestyneimmän eurooppalaisen dokumentaristin Gianfranco Rosin NOTTURNO, joka on myös Italian Oscar-ehdokas. Notturnon lisäksi ohjelmiston Oscar-ehdokkaita ovat THE LETTER (Maia Lekow, Christopher King) ja ONCE UPON A TIME IN VENEZUELA (Anabel Rodríguez Ríos). Kotimaisista uutuuksista huomiota ovat herättäneet kotimaisen kilpasarjan elokuvat EATNAMEMAMET – HILJAINEN TAISTELUMME (Suvi West), DONNER  –  PRIVAT  (John Webster), MISSÄ TIET KOHTAAVAT (Mia Halme), NÄKYMÄTTÖMÄT ( Antti Lempiäinen), SCHOOL OF HOPE (Mohamed El Aboudi) ja TIDSRESENÄREN (Anna-Karin Grönroos). Tutustu festivaalin elokuviin tarkemmin täällä.

KILPASARJAT JA MUUT PALKINNOT

Tämän vuoden uutuutena DocPoint lanseeraa myös kotimaisen ja kansainvälisen kilpasarjan, joista kummankin voittaja palkitaan 5 000 euron DocPoint-Yle -palkinnoilla. Perinteinen Aho & Soldan -elämäntyöpalkinto jaetaan tänä vuonna leikkaaja Tuuli Kuittiselle. Näiden lisäksi katsojat pääsevät festivaaliviikon aikana äänestämään parasta kotimaista dokumenttia kotimaisen esityssarjan pitkistä elokuvista. Katsojien kotimainen suosikkielokuva palkitaan Dokumenttikillan rahoittamalla 1000 euron palkinnolla. Voittajat julkistetaan ja palkitaan ilman yleisöä järjestettävässä palkintogaalassa lauantaina 6.2.

AJANKOHTAISIIN AIHEISIIN PUREUTUVAA OHEISOHJELMAA

Elokuvien lisäksi DocPoint tarjoaa ajankohtaisiin aiheisiin syvällisemmin pureutuvaa oheisohjelmaa. Festivaalin kaikille avoimissa ja ilmaisissa webinaareissa ja seminaarissa paneudutaan syvällisemmin DocPointin elokuvaohjelmiston innoittamana mm. Itämeren, Afrikan ja saamelaisten asioihin sekä pohditaan dokumenttielokuvan tarinankerrontaa. Lisäksi festivaalin verkkosivuilla on katsottavissa kaikkien kilpasarjaan osallistuvien elokuvien ohjaajien sekä Gianfranco Rosin tuoreet haastattelut. Tutustu festivaalin oheisohjelmaan täällä.

Koko ohjelmisto ja muuta lisätietoa: docpointfestival.fi