c8006-2-0-600x338

Elokuva-alan järjestöjen palkinnot jaettiin Kotimaisen elokuvan viikon päättäneessä vuosittaisessa juhlassa Astoria-salissa 22.9.2016. Palkintojen saajat ovat alan ammattilaisten keskuudestaan valitsemia.

Vuoden elokuvatuottajana palkittiin Järven tarina -elokuvan tuottaja Marko Röhr, joka kollegoiden mukaan ansaitsee pitkäjännitteisellä työllä luontodokumenteista elokuvateatterihittejä tehneenä vuoden elokuvatuottajan palkinnon vuoden luonto- ja elokuvateosta. Järven tarina on Marko Röhrin vuosia kestänyt intohimoprojekti, joka on tehnyt historiaa nousten kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi.

15.1.2016 ensi-iltansa saaneen elokuvan 37. esitysviikko alkaa tänään. Elokuva on kerännyt tähän mennessä 181.297 katsojaa ja sitä esitetään edelleen useissa elokuvateattereissa ympäri Suomea.

Järven tarina julkaistaan digitaalisesti myyntiin 26.9.2016, jolloin sen voi ostaa iTunes Storesta tai Google Play -palvelusta. DVD ja Blu-ray tulevat kauppoihin 21.10.2016. Elokuva on vuokrattavissa tallenteena tai digitaalisesti 19.10. alkaen.

 

 * * * *

 

Järven tarina -elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

 

Järven tarina -luontodokumenttielokuvan levittää Oy Nordisk Film Ab.