981e22aff1b20f9_medium

Taavi Vartian ohjaama ja käsikirjoittama Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus sai ensi-iltansa 16.9.2016 elokuvateattereissa kautta maan (129 valkokankaalla).

Ennakkonäytökset (2641 katsojaa) mukaan lukien elokuva on kerännyt maanantaihin 26.9. mennessä yhteensä jo 54.493 katsojaa. Elokuva on ollut myös kaksi viikkoa katsotuin kotimainen.

“On kunnia ja etuoikeus, että olen saanut kirjoittaa ja ohjata Rölli -hahmon ympärille seikkailullisen sadun, jossa etsitään vastauksia ja joudutaan myös suurten valintojen eteen. Kiitos tuottaja Marko Röhr ja Rölli -hahmon luoja Allu Tuppurainen, ja tietysti koko työryhmä, että sain jo toistamiseen elää kanssanne suurta seikkailua oikeasti ja leikisti. Me tekijät uskomme, että elokuvamme viihdyttää, jännittää, naurattaa ja koskettaa katsojia. Suuret kysymykset eivät koskaan kuihdu, eikä seikkailu koskaan vanhene.”, kertoo elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Taavi Vartia.

“Rölliä on rakastettu jo kolme vuosikymmentä ja uutta elokuvaa käyvät katsomassa perheet lasten, vanhempien ja isovanhempien voimalla! Kiitos Allu Tuppurainen ja Taavi Vartia!”, elokuvan tuottaja Marko Röhr kiittelee.

Suomen elokuvatuottajien keskusliitto palkitsi Marko Röhrin viime viikon torstaina 22.9. Kotimaisen elokuvaviikon (Helsinki Film Festival) päätteeksi Vuoden tuottaja -palkinnolla elokuvastaan Järven tarina.

* * * *

Harmaahapsinen Rölli ja nuori Juurakko-tyttö ovat ystävystyneet huomattuaan, että heitä yhdistää samanlainen tausta. He molemmat ovat aikoinaan tippuneet taivaalta pienissä nyyteissä. Rölli putosi vanhan variksen nokasta ja Juurakko tipahti haikaralta. Kumpikaan heistä ei tiedä, mistä he tarkalleen ovat tulleet ja mihin he alun perin olivat matkalla.

Yllättäen Rölli ja Juurakko saavat kuulla uskomattoman uutisen: jossain kaukana, vuorten, metsien ja meren toisella puolella, on paikka nimeltään Kaikkien Aikojen Alku. Sieltä haikarat lähtevät aina viemään pieniä vauvoja nyyteissään uusiin koteihinsa. Röllin ja Juurakon uteliaisuus herää.

Ystävykset heittäytyvät yhteiseen seikkailuun ja lähtevät matkalle kohti Kaikkien Aikojen Alkua. He ylittävät lumihuippuisen Ikivuoriston, samoavat läpi satumaisen Ikimetsän ja lämpöä väreilevän Ikiaavikon. He purjehtivat kaarnalautalla valtavien Kelluvien kallioiden ohi ja löytävät tiensä sinisenä välkehtivälle Loputtomalle merelle.

Unohtumaton seikkailu opettaa ystävyksille, että suuria haaveita ei voi saavuttaa pelkällä uhmalla ja itsepäisyydellä. Elämässä tarvitaan myös ymmärrystä ja oikeudenmukaisuutta.

Elokuvan levittää Oy Nordisk Film Ab.