onneliannelijasalaperainenmuukalainen_juliste_filmikamari

Huippusuositut Onneli ja Anneli -elokuvat saavat jatkoa kun uusi Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen –elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa ensi vuoden tammikuussa.  Kurkista juuri julkaistusta trailerista mihin seikkailuihin Onneli ja Anneli ystävineen ovat jälleen päässeet. Trailerilla esittäytyvät myös aivan uudet hahmot Onneli ja Anneli –elokuvissa, nimittäin Jenni Kokanderin näyttelemä tiukka lastenkodin johtajatar Minna Pinna, lastenkodista karkaava Pekki, jota esittää 13-vuotias näyttelijälupaus Aarni Rämö sekä Kissanmintun kaupunginjohtajan roolissa vieraileva Jani Toivola.

Katso traileri tästä:

Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen on kolmas valkokankaalle kuvattu Onneli ja Anneli -elokuva. Vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Onneli ja Anneli sekä vuoden 2015 Onnelin ja Annelin talvi ovat yhteensä keränneet yli 400 000 katsojaa.

Synopsis

Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset. Elokuvassa Onneli ja Anneli ovat kaksi ihan tavallista tyttöä, ehkä vain hieman onnellisempia kuin monet muut, onhan heillä satumainen mahdollisuus asua kahdestaan rouva Ruusupuun heille suunnittelemassa talossa Ruusukujalla. Eräänä päivänä Onnelin ja Annelin talon lähelle avataan uusi lastenkoti ja sieltä karkaa poika nimeltä Pekki. Pekki päätyy asumaan Onnelin ja Annelin rantamajaan ja kertoo tytöille, kuinka ankeaa elämä lastenkodissa on johtajatar Minna Pinnan tiukassa komennossa. Onneli, Anneli ja Pekki perustavat Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin, jotta lastenkodista tulisi taas iloinen paikka. Pienet Vaaksanheimolaiset ja muut Ruusukujan asukkaat rientävät Rosvoliiton avuksi. Seikkailujen päätteeksi maagisten ihmeiden taustalla on taasen Tingelstiinan ja Tangelstiinan lisäksi salaperäinen Rouva Ruusupuu.

Elokuva on itsenäinen jatko-osa aiemmille suuren suosion saaneille Onneli ja Anneli -elokuville.

Rooleissa

Onneli              Aava Merikanto

Anneli             Lilja Lehti

Pekki               Aarni Rämö

Minna Pinna              Jenni Kokander

Urho Ulpukka            Jaakko Saariluoma

Rouva Rosina Johanna af Schultén

Tingelstiina                Elina Knihtilä

Tangelstiina               Kiti Kokkonen

Rouva Ruusupuu      Eija Ahvo

Kaupunginjohtaja     Jani Toivola

Isä Vaaksanheimo     Joonas Saartamo

Putti Vaaksanheimo  Aleksis Koistinen

 

Työryhmä

Ohjaaja                       Saara Cantell

Käsikirjoittaja            Sami Keski-Vähälä

Tuottajat                    Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen

Kuvaaja                      Marita Hällfors F.S.C

Lavastaja                    Minna Santakari

Pukusuunnittelija     Auli Turtiainen

Maskeeraussuunnittelija      Anu Rokkanen

Äänisuunnittelija       Pietari Koskinen

Säveltäjä                     Anna-Mari kähärä

Leikkaaja                    Anne Lakanen

Onneli, Anneli ja Salaperäinen Muukalainen elokuvaa on tukenut Suomen Elokuvasäätiö ja sen televisio-oikeudet on hankkinut Yle. Elokuvan yhteistyökumppaneita ovat Loviisan kaupunki, Kannustalo, Elisa ja Minisun. Elokuvan levittäjä on Nordisk Film.

ENSI-ILTA ELOKUVATEATTEREISSA 27.1.2017