©HelsinkiFilmi
©HelsinkiFilmi

Miami-elokuvan kuvaukset alkoivat – päätähtinä Krista Kosonen ja Sonja Kuittinen

Zaida Bergrothin ohjaaman ja yhdessä Jan Forsströmin kanssa käsikirjoittaman Miami-elokuvan kuvaukset ovat käynnissä. Miami on jännittävä rikostarina ja kahden siskoksen selviytymistarina. Pikkusisko lähtee valovoimaisen mutta vastuuttoman isosiskonsa matkaan ja joutuu itsekin vaaraan.

Teatterista, televisiosta ja valkokankaalta kaikkien tuntema, palkittu ja suosittu Krista Kosonen näyttelee vaaleaa, eksoottista show-tanssijaa Angelaa, jonka elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla. Toista pääosaa, Angelan pikkusiskoa Annaa, esittää Sonja Kuittinen, joka on entuudestaan tuttu muun muassa teatterilavoilta, Tripla-televisiosarjasta ja SOFA -rap duosta.

Miamissa Kosonen nähdään toisenlaisena kuin koskaan aiemmin.

– Roolini on erilainen, kuin mitä olen koskaan tehnyt ja äärimmäisen haastava. Ulkoiset muutokset hiuksista, meikistä, vaatteista ja kynsistä lähtien ovat oma lukunsa. Myös impulsiivisen ja ristiriitaisen persoonan omaksumisen ja tanssin opettelemisen myötä ennakkovalmistautumista on ollut paljon, Kosonen kertoo.

– Angela on itsenäinen nainen, oman elämänsä sankari, joka elää hetkessä ja pyrkii olemaan selviytyjä.

Kosonen korostaa naisten merkityksellistä roolia Miami-elokuvassa.

– Miami on naisten tarina ja naisten elokuva – erilaiset naiset toimivat ja tekevät. Naiset ovat päärooleissa, ohjaajana, pääsuunnittelijoina ja työryhmässä.

Kuittisen roolihahmo Anna on Kososen esittämän Angelan pikkusisko, ja silti eri maailmasta lähtöisin. Kyseessä on Kuittisen ensimmäinen rooli pitkässä elokuvassa.

– Annan rooli on erittäin mielenkiintoinen ja moniulotteinen. Anna on älykäs, nuori nainen, oman tiensä kulkija, joka toimii ja tekee valintoja aktiivisesti, pohtii Kuittinen.

– Annan kasvutarina kulkee läpi elokuvan. Yhdessä Angelan kanssa hän etsii omaa sisäistä voimaansa ja rohkeuttaan, joutuessaan kasvokkain suurten vastuukysymysten kanssa.

Elokuvan maskeeraukset ja puvustukset, näyttävästi lavastetut kuvauspaikat, sekä säihkyvän glitterinen showtanssi maalaavat valkokankaille kotimaisittain uudenlaisen visuaalisen maailman. Tarina pohjautuu ohjaaja Zaida Bergrothin alkuperäisideaan.

– Minua alkoi kiehtoa yökerhotanssityttöjen maailma kaikessa vieraudessaan. Kiinnostuin nuorten naisten lähes liikuttavasta halusta tulla nähdyksi, mutta samalla havaitsin heissä outoa voimaa. Se voima sysäsi tämän projektin liikkeelle, kertoo Bergroth elokuvan lähtökohdista.

– Laajan tutkimustyön jälkeen tuntui luontevalta liittää maailmaan jotakin itselleni läheistä: sisarusdraamaa. Perhekuvio lähti lopulta jännityselokuvan tielle – draama tapahtuu rikostarinan sisällä. Tämä tuntui hauskalta ja vapauttavalta.

Bergroth piirtää tanssishown maailmasta toisenlaisen kuvan, kuin kansa on lööpeistä lukenut.

– Usein tämä maailma ja nämä nuoret naiset nähdään julkisuudessa joko ylenkatsoen tai seksualisoivasti. Miamissa heidät nähdään yksinkertaisesti ihmisinä, Bergroth painottaa.

Alla latauslinkki ensimmäiseen julkaisuvapaaseen lehdistökuvaan Krista Kososesta ja Sonja Kuittisesta roolihahmoissaan.

Elokuvan tuottaa Miia Haavisto ja Helsinki-filmi sekä levittää ja markkinoi Nordisk Film. Miami saa ensi-iltansa loppukesällä 2017.

MIAMI

Kuvaukset: loppusyksy 2016

Ensi-ilta: loppukesä 2017

Pääosissa: Krista Kosonen ja Sonja Kuittinen

Ohjaus: Zaida Bergroth

Käsikirjoitus: Zaida Bergroth ja Jan Forsström

Kuvaus: Hena Blomberg

Lavastus: Okku Rahikainen

Puvustus: Tiina Kaukanen

Maskeeraus: Marjut Samulin

Tuotanto: Miia Haavisto / Helsinki-filmi

Levitys ja markkinointi: Nordisk Film