tnv_juliste_lores

Tyttö nimeltä Varpu -elokuvalle pääpalkinto elokuvafestivaalilla Roomassa

Selma Vilhusen ohjaama ja Making Movies Oy:n tuottama Tyttö nimeltä Varpu on voittanut Rooman elokuvafestivaalilla Alice nella città -esityssarjan pääpalkinnon. Taodue Golden Camera -pääpalkinnon luovutti Selma Vilhuselle ja tuottaja Kai Nordbergille tilaisuudessa tuomariston puheenjohtajana toiminut yhdysvaltalainen näyttelijä Matt Dillon. Tuomariston mukaan Tyttö nimeltä Varpu -elokuvalla on “poikkeuksellinen kyky kertoa tarina emotionaalisesta matkasta ja oppimiskokemuksesta, jossa vanhempien ja lasten roolit ovat hetkittäin kääntyneet päälaelleen, ja taito liikuttaa katsojaa elämän ja taiteen viitoittamilla rinnakkaisilla poluilla.”

Alice nella città on Rooman elokuvafestivaalin itsenäinen sivusarja. Ensimmäisille tai toisille pitkille ohjaustöille suunnatusta sarjan pääpalkinnosta kisasi tänä vuonna yhteensä 12 elokuvaa ympäri maailman, muun muassa parhaillaan Suomessakin teatterilevityksessä olevat Travis Nightin Kubo ja samuraiseikkailu (engl. Kubo and the Two Strings) sekä Matt Rossin Captain Fantastic.

Nuoren Varpu-tytön (Linnea Skog) ja tämän yksinhuoltajaäidin (Paula Vesala) kasvukivuista kertova Tyttö nimeltä Varpu sai kansainvälisen ensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla syyskuussa. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa syyskuun lopulla, ja sen on tähän mennessä nähnyt jo 27 000 katsojaa. Elokuva on myös ilmoitettu kisaamaan arvostetusta Golden Globe -palkinnosta. Palkinnot jakava Hollywood Foreign Press Association (HFPA) julkistaa Golden Globe -ehdokkaat 12. joulukuuta.

Rooman elokuvafestivaalin sivut: www.romacinemafest.it/en/rome-film- fest/alice-nella- citta/
Alice nella città -kotisivut: http://alice.mymovies.it/
Elokuvan traileri
: www.youtube.com/watch?v=EaVBqiCTndo