c10201-2-0-600x338

Keskiviikkona 19.10. ensi-iltansa saanut kokoperheen elokuva KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU! keräsi elokuvateattereihin viidessä päivässä huikeat 112.235 katsojaa. Kyseessä on paras kotimaisen perhe-elokuvan viiden päivän avaustulos, ja elokuva nousee näin kertaheitolla kaikkien aikojen suosituimpien kotimaisten perhe-elokuvien joukkoon.

Elokuvan näki keskiviikon ja torstain aikana yhteensä 39.002 katsojaa ja viikonloppuna se houkutteli teattereihin yhteensä huimat 73.233 katsojaa. Viiden päivän avaustulos on näin ollen 112.235 katsojaa ja ennakot mukaan lukien elokuvan on nähnyt tähän päivään mennessä jo 117.847 katsojaa.

Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta ja hahmojen pohjalta on tehty nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Yleisömenestyksen lisäksi elokuva on noussut myös todelliseksi arvostelumenestykseksi. Helsingin Sanomat mm. luonnehti elokuvaa neljän tähden arviossaan parhaaksi suomalaiseksi lastenelokuvaksi vuosikausiin ja Ilta-Sanomat nimitti sitä syksyn pimeiden iltojen ehdottomaksi ilopilleriksi.

Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa 6. marraskuuta Chicagon lastenelokuvafestivaaleilla, jonka viralliseen ohjelmistoon se on valittu.

Elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään maamme eturivin komediatähtiin kuuluva kaksikko – Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee huikea nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka.

Elokuvan on ohjannut Rike Jokela ja käsikirjoittanut Aino Havukainen. Sen ovat tuottaneet Riina Hyytiä ja Max Malka Dionysos Filmsistä. Elokuvan levittää Nordisk Film.