movie2115minisite

Miehet ja puhelinkoppisauna kiertueelle ympäri Saksaa

Joidenkin elokuvien mielenkiintoa ei nakerra aika eikä esitysikkunat. Miesten vuoro -dokumenttielokuva saa suomalaiseksi dokumenttielokuvaksi laajan teatterilevityskierroksen Saksassa ensi viikolla, harvinaisesti yli kuusi vuotta Suomen ensi-illan jälkeen. Elokuvan ohjaajat Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen sekä kaksi elokuvaan kuvattua miestä lähtevät 11 kaupungin kiertueelle ympäri Saksaa. He vievät kiertueelle mukanaan elokuvassa nähdyn puhelinkoppisaunan, joka lämpenee jokaisessa kiertuekaupungissa pressi- ja yleisöennakkonäytösten ohessa.

Miehet ja puhelinkoppisauna aloittavat kiertueensa Hampurista tänään ja jatkavat Berliinin kautta Augsburgiin, jonne kiertue päättyy 12.11. Miesten vuoron ensi-ilta Saksassa on torstaina 10. marraskuuta, 30 paikkakunnalla ja 55 valkokankaalla. Elokuva levittää Temperclayfilm.

Suomessa elokuva menestyi loistavasti. Elokuva keräsi teattereissa yli 52 000 katsojaa ja se aloitti kotimaisen dokumenttielokuvan menestyksen elokuvateattereissa. Elokuvan levitti Nordisk Film. Kansainvälisesti elokuva on saanut elokuvateatterilevityksen tähän mennessä Norjassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Puolassa ja Uudessa-Seelannissa. Lisäksi elokuvaa on näytetty kymmenillä televisiokanavilla ympäri maailmaa mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Koreassa, Espanjassa ja Israelissa.

Miesten vuoro oli vuoden 2010 parhaan dokumentin Jussi-voittaja, Suomen virallinen Oscar-ehdokas, European Film Awards -ehdokas ja se saavutti kultaDVD:n tallennemyynnistä. Se on kiertänyt maailmaa yli 120 festivaalilla ja haalinut kansainvälisen kilpailun pääpalkinnot Tel Avivista, Varsovasta ja Pärnusta sekä mm. Silver Dove -palkinnon DOK Leipzigista ja ekumeenisen palkinnon Visions du réel -festivaalilta Sveitsistä. Elokuva on myös palkittu Suomessa useaan otteeseen, mm. Risto Jarva-, Löylyn henki- ja Miehen työ -palkinnolla. Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry palkitsi vuonna 2010 Joonas Berghällin vuoden elokuvatuottajana.

Miesten vuoron ovat ohjanneet Joonas Berghäll, Mika Hotakainen ja kuvaajina ovat olleet Heikki Färm ja Jani Kumpulainen. Elokuvan on leikannut Timo Peltola ja musiikin on säveltänyt Jonas Bohlin. Elokuvan on tuottanut Joonas Berghäll tuotantoyhtiö Oktoberista. Elokuva on tuotettu yhteistyössä YLE TV2:n Dokumenttiprojektin kanssa ja sitä on rahoittanut mm. Suomen Elokuvasäätiö ja AVEK.

Temperclayfilm: http://www.temperclayfilm.de/site/index.php/about-us