2016-11-11-13_11_39-12932b_81aa55a10eb34e27b0ce73a8411bc0dc-pdf-nitro-reader-3

Mikko Kuparisen elokuva avasi positiivisten kritiikkien saattelemana

Mikko Kuparisen käsikirjoittama ja ohjaama, useasti palkittu elokuva 2 Yötä Aamuun leviää parhaillaan suomalaiselokuvalle poikkeuksellisesti elokuvateattereihin myös Ranskassa. Elokuvan Ranskan ensi-iltaa juhlittiin keskiviikkona 9. marraskuuta. 2 yötä aamuun avasi maanlaajuisesti 53 valkokankaalla. 2 yötä aamuun on myyty jo 11 maahan.

Ranskalaismedioissa elokuva on otettu vastaan erittäin positiivisesti. Maan suurimpiin kuuluva lehti Le Monde kehuu elokuvaa sen herkkyydestä sekä osuvista näyttelijävalinnoista. Positif-julkaisussa ohjaaja Kuparista kehutaan todelliseksi lahjakkuudeksi. Hänen sanotaan tuoneen henkilökohtaisen ja modernin kosketuksen tuttuun asetelmaan. Elokuvan herkkyyttä kehuu arviossaan myös Telerama ja L’Humanite kehuu näyttelijöiden sanatonta kommunikaatiota, joka luo elokuvan sielun. Linkit artikkeleihin alla.

2 yötä aamuun sai maailman ensi-iltansa Montrealin elokuvafestivaalin pääkilpailusarjassa, jossa Kuparinen voitti parhaan ohjaajan palkinnon. Elokuva voitti myös Valladolidin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Espanjassa parhaan elokuvan palkinnon Meeting Point -kilpailusarjassa. Bergamon elokuvafestivaaleilla 2 yötä aamuun voitti kolmannen palkinnon.

Marie-Josée Crozen (Perhonen lasikuvussa, Munich, Barbaarien invaasio) ja Mikko Nousiaisen tähdittämä romanttinen draama kertoo kahden ihmisen kohtaamisesta vailla yhteistä kieltä. Suomalaisissa teattereissa elokuva nähtiin viime keväänä. Parhaillaan 2 yötä aamuun on Suomessa nähtävissä tallenteena sekä suoratoistopalveluissa. Elokuvan tuottajia ovat Marko Antila ja Mikko Tenhunen Mjölk Moviesista ja yhteistuottajana toimii liettualainen Artbox ja Kestas Drazdauskas.

LINKIT RANSKALAISARVIOIHIN
Le Monde:  http://www.lemonde.fr/cinema/article/2016/11/08/2-nuits-jusqu-au-matin-breve-rencontre-a-vilnius_5027035_3476.html
Positif: http://www.allocine.fr/film/fichefilm-237603/critiques/presse/
Telerama:  http://www.telerama.fr/cinema/films/2-nuits-jusqu-au-matin,511109.php
L’Humanite: http://www.humanite.fr/dernieres-nouvellesdu-cosmos-2-nuits-jusquau-matin-maman-tort-620054