postman

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottama ja Tonislav Hristovin ohjaama The Good Postman elokuva on valittu Sundance-elokuvafestivaalin kansainvälisten dokumenttielokuvien kilpasarjaan. Sundance Film Festival on näyttelijä Robert Redfordin vuonna 1978 perustama elokuvafestivaali Utahin Park Cityssä. Sitä pidetään yleisesti Yhdysvaltojen arvostetuimpana elokuvafestivaalina. Kansainvälisten dokumenttielokuvien kilpasarjaan valitaan vuosittain 12 ei-amerikkalaista elokuvaa.

The Good Postman jatkaa Making Movies Oy:n menestystä Pohjois-Amerikassa. Viime vuonna saman yhtiön tuottama Miekkailija-elokuva valittiin Golden Globe -ehdokkaaksi ja parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar -short-listalle. Parhaillaan Making Movies Oy:n tuottama Tyttö Nimeltä Varpu -elokuva kilpailee Golden Globe -ehdokkuudesta.

The Good Postman on suomalais-bulgarialainen dokumenttielokuva, joka kertoo Turkin rajalla sijaitsevasta pienestä bulgarialaisesta kylästä. Kylän posteljooni pyrkii pormestariksi vaaliteemanaan asuttaa kuihtuva kylä syyrialaisilla pakolaisilla. Hänen kommunistinen vastaehdokkaansa vastustaa pakolaisia ja lupaa äänestäjille “Putinin Venäjän tapaan” ilmaisia internet-yhteyksiä, olutta ja lihapullia.

Sundance-festivaalin esitys tulee olemaan The Good Postmanin Pohjois-Amerikan ensi-ilta. Elokuvan sai maailmanensi-iltansa Amsterdamin IDFA-festivaalin kilpasarjassa marraskuun 19. päivä. Elokuvan ovat tuottaneet Making Movies Oy:n Kaarle Aho ja Kai Nordberg.

Elokuvan arvostelu Variety-lehdessä: variety.com/2016/film/reviews/the-goodpostman-review-1201925025/

Sundance Film Festival: http://www.sundance.org/festivals/sundance-film-festival