14021727_795783813897787_1681085570954334233_n

Taneli Mustosen Luokkakokous 2 – Polttarit –elokuvaon ylittänyt huikean 300 000 katsojan rajapyykin. Elokuva on saanut eilisiltaan mennessä 300 217 katsojaa. Luokkakokous 2 tuli ensi-iltaan 2.11.2016, joten 300 000 katsojan raja ylittyi hieman yli 11 viikossa. Elokuva on viimeisen 26 vuoden aikana ensimmäinen marraskuussa ensi-iltansa saaneista kotimaisista elokuvista, joka on ylittänyt 300 000 katsojan rajan. Elokuvaa esitetään edelleen elokuvateattereissa.

Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuva on Solar Filmsin tuotantoa. Elokuvan päärooleja näyttelevät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa ja sen on tuottanut Jesse Fryckman. Elokuvan levittää Nordisk Film.

“Suomi 100 – Luokkakokous 300!” toteaa ytimekkäästi Jesse Fryckman. “Kiitos yleisölle, joka on aina kritiikkejä tärkeämpi.”

Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuva on jatkoa jättimäisen suositulle Luokkakokous-elokuvalle, joka sai elokuvateattereissa kaikkiaan yli 500 000 katsojaa.  Elokuvan päärooleissa nähdään ensimmäisen osan lailla Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa. Merkittävässä roolissa esiintyy tällä kertaa myös Kalle Lamberg. Muissa rooleissa nähdään mm. Anu Sinisalo, Niina Lahtinen, Manuela Bosco, Eeva Litmanen, Helena Vierikko ja Saija Lentonen. Elokuvan on ohjannut Taneli Mustonen, joka ohjasi myös ensimmäisen Luokkakokous-elokuvan. Elokuva on Solar Films -tuotantoa ja sen on tuottanut Jesse Fryckman.

Luokkakokous oli vuoden 2015 katsotuin kotimainen elokuva. Se on myös toiseksi katsotuin kotimainen elokuva Suomessa 25 viime vuoden aikana. Luokkakokous palkittiin Yleisö-Jussilla.

Luokkakokous 2 – Polttarit perustuu vapaasti soveltaen tanskalaisen Klassefesten-elokuvan jatko-osaan, jossa on mukana omaleimainen Suomi-lisä. Sellainen Luokkakokoushenkinen.

Elokuvan tiedot

Ohjaus
Taneli Mustonen

Tuottaja
Jesse Fryckman

Vastaavat tuottajat
Markus Selin ja Jukka Helle

Tuotantoyhtiö
Solar Films

Alkuperäiskäsikirjoitus
Claudia Boderke ja Lars Mering

Sovitettu käsikirjoitus
Taneli Mustonen

Päärooleissa
Aku Hirviniemi – Niklas
Jaajo Linnonmaa – Tuomas
Sami Hedberg – Antti

Levittäjä
Nordisk Film

Televisio-oikeudet
Nelonen