OnneliAnneliJaSalaperainenMuukalainen_juliste_Filmikamari

OnneliAnneliJaSalaperainenMuukalainen_juliste_Filmikamari

Perjantaina 27.1. elokuvateatterissa ensi-iltansa saanut Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva keräsi avausviikonloppunaan 48 654 katsojaa. Elokuvaa esitettiin viikonlopuna 125 valkokankaalla. Ennakot mukaan lukien Zodiak Finlandin Teea Hyytiän ja Sari Lempiäisen tuottaman ja Saara Cantellin ohjaaman Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen  –elokuvan on nähnyt 55 662 katsojaa. Elokuva on viimeinen osa Saara Cantellin ohjaamien Onneli ja Anneli –elokuvien trilogiassa. Aiemmat Onneli ja Anneli ja Onnelin ja Annelin talvi -elokuvat ovat keränneet elokuvateattereissa yli 400 000 katsojaa.

“Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -kirjat olivat monelle meistä elokuvien tekijäporukassa lapsuuden lempilukemistoa. Keskeinen tavoitteemme oli tehdä elokuvia, joita olisimme itse lapsena rakastaneet. Ohjaajana olen suunnattoman onnellinen ja kiitollinen siitä, että lapsikatsojat ja perheet jakavat näin sankoin joukon rakkautemme Ruusukujan maagisrealistiseen maailmaan. Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuvassa tiivistyy kirkkaimmin koko trilogian sanoma siitä, että maailma on ihmeitä täynnä, ja leikille sekä hulluttelulle täytyy jäädä tilaa.” Toteaa ohjaaja Saara Cantell tyytyväisenä.

Synopsis

Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset. Elokuvassa Onneli ja Anneli ovat kaksi ihan tavallista tyttöä, ehkä vain hieman onnellisempia kuin monet muut, onhan heillä satumainen mahdollisuus asua kahdestaan rouva Ruusupuun heille suunnittelemassa talossa Ruusukujalla. Eräänä päivänä Onnelin ja Annelin talon lähelle avataan uusi lastenkoti ja sieltä karkaa poika nimeltä Pekki. Pekki päätyy asumaan Onnelin ja Annelin rantamajaan ja kertoo tytöille, kuinka ankeaa elämä lastenkodissa on johtajatar Minna Pinnan tiukassa komennossa. Onneli, Anneli ja Pekki perustavat Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin, jotta lastenkodista tulisi taas iloinen paikka. Pienet Vaaksanheimolaiset ja muut Ruusukujan asukkaat rientävät Rosvoliiton avuksi. Seikkailujen päätteeksi maagisten ihmeiden taustalla on taasen Tingelstiinan ja Tangelstiinan lisäksi salaperäinen Rouva Ruusupuu.

Elokuvan yhteistyökumppaneita ovat Loviisan kaupunki, Kannustalo, Elisa ja Minisun. Elokuvan levittäjä on Nordisk Film.