21032897_10159377764570492_4251551203824010516_n

21032897_10159377764570492_4251551203824010516_n

Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen, Zaida Bergrothin Miami ja Teemu Niukkasen Saatanan kanit esitetään Chicago International Film Festivaalilla lokakuussa

Jo 53. kertaa järjestettävä Chicago International Film Festival on Pohjois-Amerikan vanhin kilpasarjan omaava elokuvafestivaali. Tänä vuonna festivaali pidetään 12.–26. lokakuuta.

Berliinin elokuvajuhlilla Hopeisella karhulla palkittu Aki Kaurismäen ohjaama ja käsikirjoittama Toivon tuolla puolen -elokuva on valittu festivaalin International Features -kilpasarjaan. Syyrialaisen pakolaisen ja suomalaisen kauppamatkustajan risteävistä poluista kertovan elokuvan pääosissa nähdään Sherwan Haji ja Sakari Kuosmanen. Sputnik Oy:n tuottama Toivon tuolla puolen tulee Pohjois-Amerikassa myös elokuvateatterilevitykseen; se saa kaupallisen ensi-iltansa Yhdysvalloissa 1.12. Janus Filmsin levittämänä ja Kanadassa viikkoa myöhemmin Films We Like -yhtiön levityksessä.

Juuri päättyneillä Toronton elokuvafestivaaleilla kansainvälisen ensi-iltansa saanut Zaida Bergrothin Miami on kutsuttu Chicagon festivaalin World Cinema -sarjaan. Bergrothin edellinen ohjaus Hyvä poika voitti Chicagossa New Directors -sarjan Golden Hugo -palkinnon vuonna 2011. Miami sai erinomaisen vastaanoton Torontossa; useat elokuva-alan ammattijulkaisuista antoivat elokuvalle positiiviset arvostelut festivaaliesityksen jälkeen. Krista Kososen ja Sonja Kuittisen tähdittämä elokuva on jännittävä selviytymistarina kahdesta erilaisesta siskoksesta; valovoimainen showtanssija Angela (Krista Kosonen) vetää pikkusisarensa Annan (Sonja Kuittinen) mukaan kimaltelevien yökerhojen maailmaan ja sen mukaan tuomiin vaaroihin. Miia Haaviston Helsinki-filmille tuottaman elokuvan ovat käsikirjoittaneet Jan Forsström ja Zaida Bergroth.

Jo yli 50 kansainvälisellä festivaalilla esitetty ja mm. Méliès D’Argent -palkinnolla Virossa kruunattu Teemu Niukkasen lyhytelokuva Saatanan kanit esitetään Chicagossa After Dark Shorts -sarjassa. Tero Tammisen ja Daniel Kuitusen Elokuvayhtiö Komeetalle tuottama musta komedia kertoo miehestä, jonka elämää sotkee naapuriin muuttanut satanistinen seksikultti. Ohjaaja Niukkanen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Toivosen kanssa. Elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa tämän vuoden tammikuussa arvostetuilla Sundance -elokuvajuhlilla.