film-strip-1461657718ip6

Myönteisen tukipäätökset sai noin 52 prosenttia hakemuksista.

Suomen elokuvasäätiö käsitteli helmikuun päätöskokouksessaan yhteensä 163 tukihakemusta. Tukea haettiin 20,5 miljoonan euron edestä. Myönteisen tukipäätöksen sai 84 hakemusta eli noin 52 prosenttia. Tukea jaettiin yhteensä 10 733 850 euroa.

Tuotantotukea uusille kotimaisille elokuville jaettiin lähes 6,4 miljoonaa euroa. Tuotantoon lähti 10 pitkää näytelmäelokuvaa, 10 dokumenttielokuvaa, kahdeksan lyhyttä näytelmäelokuvaa sekä yksi tv-sarja. Puolet rahoituksestaan jo varmistaneille tuotannoille tarkoitettua 50/50 -tuotantotukea myönnettiin kolmelle elokuvalle.

Elokuvaprojektien kehittämistukea myönnettiin 32 yksittäiselle hankkeelle sekä kolmelle tuotantoyhtiölle useamman projektin samanaikaiseen kehittelyyn (slate-tuki).

Kaikki elokuvasäätiön tukipäätökset ovat luettavissa säätiön verkkosivuilla osoitteessa: http://ses.fi/tukitoiminta/tukipaeaetoekset