original_826167_orig_5213b249-6391-47a5-b7bc-7d6b9e7e3651

Martti Suosalon tähdittämä Suomen hauskin mies oli viikonlopun katsotuin kotimainen elokuva.

Heikki Kujanpään ohjaama Suomen hauskin mies oli avausviikonloppunaan katsotuin kotimainen elokuva. Suomen hauskimman miehen on tähän mennessä nähnyt 9910 katsojaa. Viikonloppuna markkinointitutkimusyritys Parametra haastatteli elokuvan nähneitä ovensuukyselyssä Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Yleisö on todella pitänyt näkemästään ja myös suositeltavuustulokset ovat huikeita. Tutkimuksen mukaan peräti 95% elokuvan nähneistä ihmisistä suosittelisi elokuvaa ystävälleen ehdottomasti tai todennäköisesti. Tampereella luku oli peräti 100% eli jokainen elokuvan siellä nähnyt suosittelisi elokuvan katsomista ystävilleen.

 “Kuvausten myönteinen ilmapiiri, hyvä käsikirjoitus ja upeat näyttelijäsuoritukset kantavat nyt hedelmää. Erityisen ilahtunut olen elokuvan saamista historiallisista suositeltavuustuloksista, jotka lupaavat hyvää elokuvan elinkaarelle. Melkein jokainen katsoja haluaa suositella elokuvaa ystävilleen. Tämä on paras kiitos, jonka elokuvantekijä voi saada,” iloitsee ohjaaja Heikki Kujanpää.

Suomen hauskin mies yhdistää kansan ja kriitikot sillä elokuva sai hienon vastaanoton myös elokuvakriitikoilta. Helsingin Sanomien Leena Virtanen soisi elokuvalla samanlaisia massayleisöjä kuin Tuntemattomalle sotilaalle ja kehuu: “Miten hieno klassinen tarina! Se on niin puhdas, että se ei kaipaa tuekseen mitään ylimääräistä kohkaamista.” Karjalaisen Jussi Virratvuori kiittää elokuvaa oman todellisuuden luomisesta ja Aamulehden Janne Kaakko kehuu sen olevan  toiveikkaan humaani puheenvuoro kertovan taiteen eheyttävästä voimasta.

“Naurattakaa yleisöä tai teidät ammutaan!” Suomen hauskin mies on mustan huumorin sävyttämä draamaelokuva elämänhalusta ja naurun voimasta. Käsikirjoitus, jonka ovat kirjoittaneet Heikki Kujanpää ja Mikko Reitala, juontaa juurensa todellisista tapahtumista ja miehestä nimeltä Parikka, jota kutsuttiin Suomen hauskimmaksi mieheksi. Elokuvassa jo kerran kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi. Vankeina olevien teatterilaisten on nauratettava yleisöään, jotta heidän tuomiotaan ei panna täytäntöön. Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka, jota Suosalo esittää.

Martti Suosalon lisäksi elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Jani VolanenLeena PöystiPaavo KinnunenPanu VauhkonenJussi LehtonenVesa VierikkoJussi Nikkilä, Tommi Eronen ja Karri Miettinen (aka Paleface).

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Kujanpää on ohjannut kolme Jussi-palkintoa voittaneen elokuvan Putoavia enkeleitä (2008) sekä tv-elokuvat Joulukuusivarkaat (2009) ja Tampereen elokuvajuhlilla, Kettu-päivillä ja Laonin elokuvajuhlien Grand Prix palkittu Pieni pyhiinvaellus (2000). Elokuvan tuottaa Klaus Heydemann Inland Film Companylle ja levittäjä on Nordisk Film.
Suomen hauskimman miehen ensi-ilta oli elokuvateattereissa kautta Suomen 16.3. 2018.