27657421_1575120902603151_2668755477092768609_n

Kuudetta kertaa järjestetty Season Film Festival keräsi 5.–8.4. Maximin ja Kinopalatsin elokuvanäytöksiin sekä oheistapahtumiin yhteensä yli 3 600 kävijää. Uudistetun Maximin useita näytöksiä myytiin loppuun ja elokuvateatteri sai yleisöltä kehuja festivaaliympäristönä. Festivaalin tarjonnassa painottuivat moninaisuus ja naistekijät: naisten ohjaamien elokuvien osuus ohjelmistosta oli ennätyksellisesti tasan puolet. Festivaalilla nähtiin yhteensä 15 pitkää elokuvaa ja neljä lyhytelokuvaa.

Festivaaliyleisön suosikeiksi nousivat musiikkidokumentit GRACE JONES: BLOODLIGHT AND BAMI ja RYUICHI SAKAMOTO: CODA. Lisäksi suurimpiin katsojamenestyksiin lukeutuivat feministiset amerikkalaiselokuvat, 1970-luvun käänteentekevän tennisottelun kuvaus BATTLE OF THE SEXES ja Wonder Womanin omintakeisen syntytarinan kertonut PROFESSOR MARSTON AND THE WONDER WOMEN. Loppuunmyytyjä näytöksiä olivat myös brittiläinen draamakomedia DAPHNE sekä ennakkoensi-illassa esitetty historiallinen tositarina MADEMOISELLE PARADIS. Festivaalin avasi ennakkonäytöksenä ranskalaisseikkailu NÄKEMIIN TAIVAASSA. Teatterilevitykseen festivaalielokuvista ovat myöhemmin tulossa myös TALO MEREN RANNALLA ja JUPITERIN KUU.

Festivaaliperinteeksi muodostunut, tuoreita kotimaisia lyhytelokuvia esitellyt näytös oli tänä vuonna otsikoltaan Kulisseja ja kohtaamisia. Suuren ennakkokiinnostuksen vuoksi lyhytelokuvat GOLDILOCKS ZONE, VALEHTELIJA, BELLBOY ja #SOVITUS esitettiin festivaalilla kahdesti. Päätöspäivän loppuunmyydyssä näytöksessä vierailivat elokuvantekijät Terhi KokkonenAnna ÄäreläMarjo Viitala ja Anna Brotkin.

WIFT Finland ry:n ja WIFT Nordicin kanssa järjestetty Väkivallan kuvat -seminaari keräsi 6.4. paljon kiinnostunutta yleisöä ja mediahuomiota. Ajankohtaisen seminaarin aiheena oli sukupuolistunut väkivalta fiktiivisen elokuva- ja televisiokerronnan keinona.

Parisuhdeväkivaltaa käsittelevän VIOLENTLY IN LOVE -dokumenttielokuvan tanskalaisohjaaja Christina Rosendahl vieraili festivaalilla ja oli yksi Väkivallan kuvat -seminaarin panelisteista. Seminaari on katsottavissa YouTubessa: https://www.youtube.com/channel/UCL1n63wkaLltdV0J4f2MEMw/videos

Seitsemäs Season Film Festival järjestetään keväällä 2019.