european-union-flag-1448030932Xez

Eurooppasalissa Helsingin Kampissa järjestettävät eurooppalaisen elokuvan viikot käynnistyvät perjantaina 13.4. bulgarialaisella elokuvalla “Balkan Melodie” ja italialais-afganistanilaisella elokuvalla “Orchestra Progress”, joka kertoo tarinan neljästä ihmisoikeuksien puolustajasta Afganistanista. Reilun viikon aikana Eurooppasalissa nähdään yhteensä 21 ajatuksia herättävää elokuvaa ympäri Euroopan.

Eurooppalaisen elokuvan viikoilla nähdään eurooppalaisen elokuvan kirjoa aina vastavalitusta paavista kertovasta komediasta ”We Have a Pope – Habemus Papam” kyproslaisen pojan kasvutarinaan ”Boy on the bridge”. Lisäksi mukana ovat mm. BIG-arkkitehtitoimiston perustajan Bjarke Ingelsin elämää seuraava tanskalainen dokumentti ”Big Time” sekä Oscar-ehdokkaana ollut öljymaalauksista koostuva animaatio ”Loving Vincent”.

Elokuvaviikkojen koko ohjelmisto on nähtävillä tapahtuman verkkosivuilla.

Eurooppalaisen elokuvan viikkojen ohjelmisto juhlistaa tänä vuonna kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Euroopan kulttuuriperintö on rikas ja monimuotoinen, se on osa kollektiivista muistiamme ja identiteettiämme. Kulttuuriperintö näkyy jokaisen arjessa, samalla kun se luo yhteenkuuluvuutta ja lisää vuorovaikutusta. Eurooppalaisen elokuvan viikkojen kautta pääsemme kulttuurimatkalle läpi Euroopan, sisälle 21 kiehtovaan tarinaan.

Eurooppalaisen elokuvan viikot järjestetään nyt seitsemättä kertaa. Tapahtuman järjestävät Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto yhdessä EU-maiden ja EU-jäsenehdokasmaiden suurlähetystöjen ja kulttuuri-instituuttien kanssa.

Elokuvanäytökset ovat ilmaisia. Kuhunkin näytökseen mahtuu 100 katsojaa. Lippuja näytökseen aletaan jakaa aina tunti ennen kyseistä näytöstä Eurooppasalin aulassa (Malminkatu 16, Helsinki). Elokuvat on tekstitetty englanniksi.