mari-rantasilan-puluboin-ja-ponin-leffa

Mari Rantasilan PuluBoin ja Ponin leffa

Tuotantotukea saivat mm. Mika Kaurismäen kansainvälinen yhteistuotantohanke Kiinan kanssa sekä Tuffi Filmsin lyhytelokuvasarja naisen ruumiiseen kohdistuvasta näkymättömästä vallankäytöstä.

Suomen elokuvasäätiö käsitteli toukokuun päätöskokouksessaan yhteensä 156 tukihakemusta lähes 13 miljoonan euron edestä. Tukea myönnettiin yhteensä 5 736 795 euroa 70 hakijalle eli noin 45 prosentille hakemuksista.

selma-vilhusen-holmo-nuori-sydan

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän

Uusien elokuvien tuotantotukea myönnettiin 26 hakijalle yhteensä 4 523 200 euroa. Tuotantotukihakemusten läpimenoprosentti oli toukokuun kokouksessa 46 prosenttia. Tuotantoon lähti kuusi pitkää näytelmäelokuvaa, joista kolme on lastenelokuvia; yhdeksän dokumenttielokuvaa, neljä lyhyttä näytelmäelokuvaa, neljä tv-sarjaa sekä kolme lyhyttä animaatioelokuvaa.

Elokuvaprojektien kehittämistukea myönnettiin 88 hakemuksesta 33 projektille yhteensä 693 245 euroa.

Lisäksi kokouksessa tehtiin kahdeksan markkinointi- ja levitystukipäätöstä teatterilevitykseen tuleville kotimaisille elokuville. Tukea sai mm. Mari Rantasilan lastenelokuva Puluboin ja Ponin leffa sekä Selma Vilhusen toinen pitkä näytelmäelokuva Hölmö nuori sydän.

Elokuvasäätiö jakoi päätöskokouksessaan myös 22 000 euroa kolmen dokumenttielokuvan kansainvälistymishankkeisiin.