M1

Taiteilija Anna Erikssonin ohjaama ja tuottama taide-elokuva M saa ensi-iltansa Venetsian Settimana Internazionale della Critica –sarjassa. Nyt 33. kerran järjestettävä Kansainvälinen kriitikkojen viikko on toinen Venetsian elokuvajuhlien kanssa samaan aikaan järjestettävistä itsenäisistä kilpailusarjoista.

Settimana Internazionale della Critica –sarjassa esitetään seitsemän Italian elokuvakriitikkojen liiton (SNCCI) valitsemaa esikoiselokuvaa. Valitsajaraadin puheenjohtaja Giona A Nazarro perustelee M-elokuvan valintaa seuraavasti: ”M on haastava, rohkea ja vahva teos, joka rikkoo elokuvan raja-aitoja”. Settimana Internazionale della Critica –sarjan elokuvat kilpailevat 5.000 euron yleisöpalkinnon lisäksi innovatiivisimman ja teknillisesti korkeatasoisimman elokuvan palkinnoista. Lisäksi Anna Erikssonin elokuva M kilpailee Venetsian elokuvajuhlien parhaan esikoisohjauksen 100.000 dollarin arvoisesta Lion of the Future –palkinnosta.

M-elokuvassa Eriksson käsittelee seksuaalisuuden ja kuoleman teemoja Marilyn Monroen inspiroiman M-henkilöhahmon kautta. ”M on tähänastisen urani haastavin ja minulle merkittävin työ. M on tehty täysin itsenäisesti ja omaan visioon uskoen, ja siksi tämä tunnustus tuntuu erityisen hyvältä”, kertoo Eriksson.

Taiteilija Anna Eriksson (s.1977) on valmistanut M-elokuvaansa 4 vuotta. Eriksson vastaa itse elokuvan kaikista taiteellisista osa-alueista. Kuvauksen on tehnyt Matti Pyykkö. Elokuva on Erikssonin Ihode Managementin tuotantoa. Suomen ensi-iltansa M saa 31. Rakkautta ja anarkiaa –elokuvafestivaalilla 20.-30.9.2018.

Maailman vanhimpiin ja kuulusimpiin elokuvatapahtumiin lukeutuva Venetsian elokuvajuhlat järjestetään 29. elokuuta – 8.syyskuuta 2018. Pääsarjan lisäksi elokuvia nähdään Settimana Internazionale della Critica  ja Giornate degli Autori  -sarjoissa. M on tänä vuonna ainoa Venetsiaan valittu suomalaiselokuva.

https://cursumperficio.fi

https://www.facebook.com/cursumxperficio/

http://www.sicvenezia.it