2e64714f34c9475684dda1bfda1de230

Oktober Oy:n tuottama ja Virpi Suutarin ohjaama elokuva Yrittäjä saa Yhdysvaltain ensi-iltansa Chicagon kansainvälisillä elokuvajuhlilla lokakuussa 2018. Yrittäjä kilpailee dokumenttielokuvien pääkilpasarjassa kymmenen muun elokuvan kanssa parhaan dokumenttielokuvan palkinnosta. Yrittäjää on aiemmin esitetty Euroopassa mm. Göteborgin ja Visions Du Réelin elokuvajuhlilla, mutta myös Euroopan ulkopuolella mm. Sydneyn elokuvafestivaaleilla ja myös Torontossa HotDocsin ohjelmistossa. Elokuva on voittanut myös useita palkintoja.

Chicago International Film Festival on Pohjois-Amerikan vanhin kilpailusarjallinen elokuvafestivaali, joka järjestetään jo 54. kerran. Tänä vuonna festivaali pidetään 11.–21. lokakuuta.

Tuottaja Satu Majava kommentoi valintaa: “Yrittäjä jatkaa upeaa kiertoaan kansainvälisten huippufestivaalien ohjelmistossa. Yrittäjyys ja suomalainen dokumenttielokuva kiinnostaa ympäri maailmaa. Odotamme innolla mitä tulevaisuus pitää sisällään. On upeaa lanseerata elokuva Yhdysvalloissa juuri Chicagon kansainvälisillä elokuvajuhlilla.”

Yrittäjä on hellän koominen dokumenttielokuva yrittämisen innosta ja eetoksesta, kahdessa yrityksessä, kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa. Elokuvan ovat tuottaneet Oktober Oy:n Joonas Berghäll ja Satu Majava. Virpi Suutari on kahdella Jussilla palkittu ohjaaja, ja yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista dokumenttielokuvaohjaajista. Suutarin aiempiin elokuviin lukeutuu mm. Eleganssi (2016), Eedenistä pohjoiseen (2014), Hilton! (2013) ja Auf Wiedersehen Finnland (2010).

Yrittäjä sai Suomen ensi-illan elokuvateattereissa 23.3.2018.

Elokuvan trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=Iy_i3vslboA