Puppetmaster puppet dancing

Hanna Bergholmin ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama lyhytelokuva Nukkemestari on valittu USA:n isoimman genre-elokuvafestivaalin, Fantastic Festin, kilpasarjaan. Nukkemestari on kauhuelementtejä sisältävä fantasiadraama yksinäisestä naisesta, joka antaa miehen muuttaa itsensä nukeksi. Mutta kun mies kyllästyy nukkeen, tämä ei päästäkään irti. Elokuvassa näyttelevät sekä näyttelijät että nuket. Päärooleja esittävät Merja Pöyhönenja Jari Virman. Elokuva käsittelee fantasian ja kauhun keinoin vallankäyttöä ja esineellistävää parisuhdetta.

Puppetmaster_man and puppet 300 dpi

Nukkemestari sai maailman ensi-iltansa heinäkuussa Montrealin Fantasia International Film Festivalilla, jota pidetään Pohjois-Amerikan merkittävimpänä genre-elokuvafestivaalina. Elokuva jatkaa kiertoaan kansainvälisillä festivaaleilla ja on esitetty myös mm. Lontoon FrightFestillä. Suomessa elokuva nähdään seuraavaksi Night Visions-festivaalilla.

Hanna Bergholm on helsinkiläinen elokuvaohjaaja, joka on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun ohjaajalinjalta vuonna 2009. Tällä hetkellä hän kehittelee pitkää kauhuelokuvaa, Pahanhautojaa, jonka käsikirjoittajana on Ilja Rautsi ja tuottajana Mika Ritalahti Silva Mysteriumista. Pahanhautoja kertoo kiltistä voimistelijatytöstä, joka hautoo itselleen linnunmunasta pahan kaksoisolennon. Pahanhautoja on jo kehittelyvaiheessa herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostusta. Elokuva on valittu mukaan Nordic Genre Boostiin 2016, European Genre Forumiin 2018 ja Frontièresin Co-Production Marketiin 2018. Elokuva on saanut sekä Suomen Elokuvasäätiön että Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston kehittelytuet. Elokuvan kuvaukset on suunniteltu kesälle 2019.

https://fantasticfest.com/news/entry/fantastic-fest-announces-shorts-programming