Hevi_reissu

Hevi reissu palkittiin parhaana elokuvana Fantasy Filmfest -elokuvafestivaalilla

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottama komedia Hevi reissu saa Yhdysvaltojen ensi-iltansa huomenna 5.10. kymmenessä eri kaupungissa, muun muassa Los Angelesissa, New Yorkissa, Bostonissa, Chicagossa ja Austinissa.

Hevi reissu voitti kilpasarjan ja palkittiin viime viikolla Fresh Blood Awardilla Fantasy Filmfestillä joka järjestettiin Saksassa seitsemällä paikkakunnalla: Berliini, Frankfurt, Hampuri, Köln, München, Nürnberg ja Stuttgart.

Jukka Vidgrenin ja Juuso Laation ohjaama Hevi reissu on saanut tänä vuonna myös yleisöpalkinnon Miskolz:ssa Jameson Cinefest -festivaaleilla ja parhaan elokuvana palkinnon Oostenden elokuvafestivaaleilla Belgiassa Taste of Europe -sarjassa. Hevi reissulla menee muutenkin hyvin – elokuvan levitysoikeudet on myyty lähes kahteenkymmeneen maahan.

Yli kolmen miljoonan euron budjetilla, Hevi reissu on kallein Suomessa koskaan tuotettu komedia. Elokuva kertoo pohjoissuomalaisesta hevibändistä, jolle tarjoutuu kaikkien aikojen tilaisuus nousta heavy metal -yhtyeensä kanssa isoille lavoille. Elokuvaa tähdittävät Johannes HolopainenMinka Kuustonen ja Ville Tiihonen. Elokuvan ovat tuottaneet Kai Nordberg ja Kaarle Aho.

Fantasy Filmfest: http://www.fantasyfilmfest.com/eng/competition.html