supermarsu

Joona Tenan ohjaama elokuva Supermarsu voitti lauantaina 17.11.2018 Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinnon.

Palkintoperusteluissa todetaan, että ”elokuva on hauskasti käsikirjoitettu ja vauhdikkaasti ohjattu. Siinä on hyvä tarina ja se on ajankohtainen. Ympäristöongelmaa, Itämeren saastumista, käsitellään lapsille sopivalla tavalla. Myös koulukiusaamista käsitellään oivaltavasti, sillä elokuvassa tehdään selväksi, että kiusaamiseen tarvitaan myös sen mahdollistavat sivustakatsojat. Huumorin kautta saadaan käsiteltyä vaikeita asioita”.

”Tenan elokuvan supersankari eli Supermarsu on poikkeuksellinen, lapsille sopiva ja hauska sankari: se on pörröinen ja pehmeä, lentävä ja verryttelyasuinen. Elokuvan arvoja ovat muun muassa lähimmäisenrakkaus, ihmisarvon kunnioitus, oikeudenmukaisuus, yhteisvastuullisuus ja luonnon ja ympäristön varjeleminen”, palkinnon tuomari, uutispäällikkö Pauli Juusela kertoo perusteluissaan.

Supermarsu-elokuva perustuu Paula Norosen lastenkirjoihin.

Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinto jaetaan yhdelle kotimaiselle elokuvalle kerrallaan ja se myönnetään elokuvan ohjaajalle. Palkinnon suuruus on 1500 euroa. Palkinto jaettiin nyt kymmenennen kerran.

Kirkon mediasäätiön palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa sekä kannustetaan elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan.

Kirkon mediasäätiö