Aktivisti018

Kuva: Petteri Saario / DocArt

Riikka Karppisen kaivoskamppailusta kertova dokumenttielokuva Aktivisti palkittiin eilisiltana Ekotopfilm -elokuvafestivaaleilla Bratislavassa Slovakiassa tunnustuksella “Prize for Inspiring Message“. Ekotopfilm on maailman vanhin kestävään kehitykseen keskittynyt elokuvafestivaali ja tänä vuonna se järjestettiin 44:n kerran.

Lisäksi Aktivisti on kisannut tällä viikolla Ecofest-festivaalien loppukilpailussa Romaniassa ja tänä iltana Aktivisti nähdään avajaiselokuvana Moskovassa Ecocup -elokuvafestivaaleilla.

Petteri Saarion ohjaama ja tuotantoyhtiö DocArtin tuottama Aktivisti on kiertänyt kansainvälisiä elokuvafestivaaleja yli vuoden ja se on nähty tähän mennessä 18:lla festivaalilla niin Pohjois- ja Etelä-Amerikassa kuin Euroopassa ja Aasiassa.

“On ollut erityisen hienoa huomata, että Riikan esimerkki rohkaisee ja innostaa ihmisiä kaikkialla kamppailemaan luonnon ja kotiseutunsa puolesta,” ohjaaja Petteri Saario toteaa.

Aktivisti-elokuva on aiemmin palkittu viidesti, se voitti muun muassa parhaan tunnin mittaisen elokuvan palkinnon Italian Torinossa CinemAmbiente -elokuvafestivaaleilla ja parhaan ympäristödokumentin palkinnon Viron Matsalun kansainvälisillä luontoelokuvafestivaaleilla.

Ekotop-elokuvafestivaali: https://www.ekotopfilm.sk/en/

Ecocup-festivaali: http://www.ecocup.ru/en/

Ecofest-festivaali: http://www.ecofestromania.ro/english/in-competition/

www.wildfin.com

Aktivisti

Kesto: 57 min.

Tuotantovuosi: 2017

Ohjaus, kuvaus ja käsikirjoitus: Petteri Saario

Apulaisohjaus ja research: Sari Orkomies

Leikkaus: Petteri Saario

Musiikki: Perttu Hietanen

Tuotanto: DocArt, Tiina Saario ja Petteri Saario

Yhteistyössä: Yle Dokumenttiprojekti

Tuotantotuki: Suomen elokuvasäätiö, AVEK