heinahattu-ja-vilttitossu-2020

Matilda Pirttikangas (Vilttitossu) ja Emelia Levy (Heinähattu) ovat uuden Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvan tähdet. Kuva: Hanna-Maria Grönlund

* Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuva saa ensi-iltansa 14.2.2020
* Elokuvan kuvaukset alkavat tänään 4.6.2019

Sinikka ja Tiina Nopolan suositun kirjasarjan Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -kirjaan perustuva elokuva saa ensi-iltansa 14.2.2020. Nopoloiden käsikirjoittaman elokuvan ohjaa Lenka Hellstedt(mm. Kaikki oikein, Minä ja Morrison) ja pääosissa nähdään 8-vuotiaat Emelia Levy (Heinähattu) ja Matilda Pirttikangas (Vilttitossu).
Lisäksi elokuvassa näyttelevät Niina Lahtinen (Hanna), Joonas Nordman (Matti), Janne Kataja (Isonapa), Lari Halme (Rillirousku), Pirjo Heikkilä (Helga Alibullen), Krisse Salminen (Halise Alibullen) ja Aksa Korttila (opettaja Annukka). Elokuvan kuvaukset alkavat tänään tiistaina 4.6.

Heinähattu on juuri aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin, koska hänellä ei ole ketään leikkikaveria. Kun Heinähattu kertoo lähtevänsä luokkansa kanssa onkiretkelle, keksii Vilttitossu ovelan juonen, jonka seurauksena onkimaan pääseekin hän itse. Asiasta seuraa soppa, jonka selvittämiseen tarvitaan isä, äiti, Alibullenin neidit sekä kyläpoliisit Isonapa ja Rillirousku.

”On hauskaa jatkaa yhteistyötä, joka alkoi ’Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset’ -elokuvasta pari vuotta sitten. Odotamme kuvauksia innokkaasti ja käymme niissä silloin tällöin piipahtamassa”, kommentoivat elokuvan käsikirjoittajat Sinikka ja Tiina Nopola.

Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla ja tänään alkaneet kuvaukset jatkuvat heinäkuulle saakka. Elokuvan tuottavat Yellow Film & TV, Ricky Rapper Oy ja Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy. Elokuvan levittää SF Studios.