Raina Logo copy

Helsinkiläinen festivaalilevitykseen keskittyvä Raina Film Festival Distribution lanseeraa toimintansa Nordisk Panorama-festivaalilla maanantaina 23.9.

Raina on korkealaatuisten pohjoismaisten lyhyt-ja dokumenttielokuvien festivaalilevitykseen keskittyvä agentuuri. Rainan ovat perustaneet palkittu ohjaaja ja entinen myyntiagentti Inka Achté ja festivaalilevitystä mm. napafilmsissä ja Newdocs-myyntiagentuurissa tehnyt Andy Norton yhdessä Aamu Filmcompanyn ja Tuffi Filmsin kanssa.

Rainan tavoite on edistää pohjoismaisen lyhyt-ja dokumenttielokuvan näkyvyyttä maailmalla, ja se pyrkii toimimaan tiiviissä yhteistyössä kunkin maan elokuvasäätiön levitysosaston kanssa.

“Monet myyntiagentit eivät hoida festivaalilevitystä, ja tekijät kokevat työn usein aikaa vievänä.  Pohjoismaiset Elokuvasäätiöt tekevät mahtavaa työtä, mutta heidänkin resurssinsa ovat rajalliset. Tähän tarpeeseen Raina vastaa, ja antaa luo mahdollisuuksia elokuvien ja elokuvien tekijöiden kansainvälistymiselle. ” Rainassa festivaalistrategioita suunnitteleva Inka Achté kertoo.

Rainan levityksessä ovat mm. Anu Kuivalaisen v. 2020 valmistuva Rakkauselokuva, Einari Paakkasen Karaokeilmiö sekä Elina Talvensaaren loppuvuodesta valmistuva Neiti Aika.