rsz_tera-cc-88sleidit-inkeri-leena-uotila-sylvi-saara-pakkasvirta-kuva-sami-kuokkanen-c-helsinki-filmi-2019

TERÄSLEIDIT: Inkeri (Leena Uotila) & Sylvi (Saara Pakkasvirta). Kuva: Sami Kuokkanen © Helsinki-filmi 2019.

Alkuvuodesta ensi-iltansa saaneet kotimaiset suursuosikit TERÄSLEIDIT sekä HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA ÄRHÄKKÄ KOULULAINEN vuokrattavissa tilausvideopalveluissa

Vasta alkuvuodesta elokuvateatteriensi-iltansa saaneet, tähän mennessä vuoden 2020 katsotuimpiin kotimaisiin kuuluvat elokuvat Teräsleidit sekä Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen ovat 6.4.2020 alkaen vuokrattavissa tilausvideopalveluissa rajoitetun ajan.

Tilausvideopalveluun siirtymisen aikataulu teatteriensi-iltaan nähden on kummallakin elokuvalla poikkeuksellisen nopea, mikä johtuu elokuvateattereiden sulkeutumisesta koronavirusepidemian vuoksi. Elokuvat ovat katsottavissa esimerkiksi Elisa Viihde-, Viaplay- sekä SF Anytime -palveluissa 27.4.2020 asti.

”Halusimme tarjota kuluttajille jotain erikoista näinä vaikeina aikoina. Elokuvateattereiden sulkeuduttua meille avautui mahdollisuus tuoda kaksi huikean menestyksen saavuttanutta kotimaista elokuvateatterielokuvaa katsottavaksi kotona jo näin nopeasti. Päätimme tarttua tähän mahdollisuuteen ja tuoda elokuvat koettaviksi digitaalisiin vuokrapalveluihin rajoitetuksi ajaksi. Sekä Teräsleidit että Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen ovat erinomaisia hyvän mielen elokuvia, joita varmasti tänä aikana tarvitaan.”

– Sampsa Salonen, myyntijohtaja, SF Studios

Sekä Teräsleidit että Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen ovat molemmat saavuttaneet elokuvateattereissa suuren suosion.

Teräsleidit on tähän mennessä vuoden 2020 katsotuin kotimainen elokuva 246.045 katsojallaan. Teräsleidit on myös ylipäätään tämän vuoden katsotuin vuonna 2020 julkaistu elokuva, ulkomaiset ensi-illat mukaanluettuina. 176.391 katsojaa elokuvateattereissa kerännyt Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen taas on vuoden kolmanneksi katsotuin kotimainen elokuva.

Lisäksi Teräsleidit on katsotuin alkuperäisideaan perustuva kotimainen elokuva seitsemään vuoteen. Vuonna 2013 ensi-iltansa saaneen 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvan jälkeen 240 000 katsojan rajan ylittäneet kotimaiset elokuvat ovat olleet suosioltaan jo valmiiksi testattuja tai tunnettuja brändejä: ne ovat joko perustuneet kirjaan tai mobiilipeliin, tai olleet jatko-osia tai uudelleenfilmatisointeja. Pamela Tolan Teräsleidit ja Johanna Vuoksenmaan 21 tapaa pilata avioliitto pohjautuvat ohjaaja-käsikirjoittajiensa omiin ideoihin.

3.1.2020 ensi-iltansa saaneessa Teräsleidit-elokuvassa 75-vuotias Inkeri on lyönyt miestään paistinpannulla päähän ja suunnittelee tämän hautaamista puutarhaan. Ennen loppuelämän vankeutta olisi vielä hetki aikaa elää – vihdoin. Niinpä Inkeri suuntaa isosiskojensa kanssa matkalle vapauteen.

Pamela Tolan ja Aleksi Bardyn yhdessä käsikirjoittaman elokuvan pääosissa kansan ovat valloittaneet legendaariset näyttelijät Leena UotilaSaara Pakkasvirta ja Seela Sella.

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen sai ensi-iltansa 14.2.2020. Elokuvassa Heinähattu on juuri aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin ilman leikkikaveria. Siksi hän keksii ovelan juonen päästäkseen itse Heinähatun luokan onkiretkelle. Siitä vasta soppa syntyy!

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan suositun Heinähattu ja Vilttitossu -kirjasarjan samannimiseen kirjaan. Nopoloiden käsikirjoittaman elokuvan on ohjannut Lenka Hellstedt ja sen pääosissa nähdään 8-vuotiaat Emelia Levy ja Matilda Pirttikangas.