Hannele Lauri ja Mikko Nousiainen. Kuva: Johanna Vuoksenmaa /Dionysos Films.

Dionysos Filmsin tuottama ja Nordisk Filmin levittämä 70 on vain numero -elokuvan ensi-ilta siirtyy lokakuuhun 2021 vallitsevan koronatilanteen takia. Elokuvan torstaille 19.8. päivätty lehdistönäytös Helsingissä on peruttu.

”Elokuvateattereiden rajoitteet ovat tällä hetkellä epäoikeudenmukaisia ja epätasa-arvoisia eri yrittäjille. Ne ovat hyvin vaikeasti ennakoitavissa ja tekevät elinkeinon harjoittamisen elokuva-alan eri toimijoille mahdottomaksi. Teattereita rasittavaa kahden metrin turvaväliä ei edellytetä kaikilta muilta,” kommentoi Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman.

70 on vain numero on Johanna Vuoksenmaan elokuva, jonka pääroolissa iskelmätähti Seija Kuulana loistaa Hannele Lauri. Keskeisissä rooleissa Laurin lisäksi ovat Mikko NousiainenMarja PackalénMisa Palander ja Juha Torvinen. Elokuvassa nähdään cameorooleissa useita suomalaisen musiikkimaailman tähtiä. 70 on vain numero kertoo lämpimän komediallisella tavalla suositun naisartistin Seija Kuulan kasvutarinan. Elokuvan tunnarin Moi-kappaleen esittää Vahtera.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Johanna Vuoksenmaa. Elokuvan on tuottanut Dionysos Filmsin tuottajat Riina Hyytiä ja Nina Laurio. Elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, Yleisradio, Tampereen kaupunki ja Film Tampere. Elokuvan yhteistyökumppaneita ovat Forenom, Leivon Leipomo, Pyynikin Brewing Company, Universal Music ja Aller.

70 on vain numero saa ensi-iltansa kautta Suomen lokakuussa 2021