Kuvaaja Anton Sucksdorff

JVG -elokuva: Vuodet ollu tuulisii valloitti teatterit läpi Suomen ensi-iltaviikonloppuna. Perjantaina 25.3. ensi-iltansa saanut elokuva keräsi yli 12 000 katsojaa sijoittuen katsojatilastojen toiseksi kansainvälisen The Batman-elokuvan hallitessa paalupaikkaa.

”Kyseessä on kyllä timanttinen saavutus kotimaiselle dokumenttielokuvalle, itseasiassa yksi parhaista kotimaisista avauksista pitkään aikaan”, kommentoi SF Studiosin levitysjohtaja Timo Räisänen.

JVG-elokuva perustuu runsaaseen arkistomateriaaliin, mikä on saanut kiitosta niin yleisöltä kuin kriitikoilta. JVG:n kasvaminen farmista stadionluokkaan on taltioitu yli 10-vuotisen uran aikana kameroin ja koostettu kokoillan elokuvaksi. Mukana on myös yhtyeen sekä heidän läheisten ja yhtyeen uraa rakentamassa olleiden tärkeiden taustavaikuttajien ja yhteistyökumppaneiden haastatteluja ja tarinoita.

Elokuvan on tuottanut Cocoa Play sekä ohjannut Taito Kawata ja Miika Särmäkari. Elokuvan levittää SF Studios ja se tulee elokuvateatterilevityksen jälkeen yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon ja Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun.