Sopimuksen neuvotteli Elina Ahlbäck.

Onerva Pictures Oy:n Inka ja Tanja Rusi saivat maaliskuussa 2022 Suomen elokuvasäätiöltä rahoitusta sarjan alustavaa käsikirjoitustyötä varten. Tuotantoyhtiö kehittelee IP:stä kotimaisille ja kansainväliselle yleisöille suunnattua draamasarjaa.

Jessikka Aro on mukana projektissa konsulttina ja vastaavana tuottajana. Kansainvälisten suhteiden professori ja suurlähettiläs Alpo Rusi on myös mukana konsulttina.

 ”On ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä Jessikkan kanssa, jonka uraauurtava teos ja oma tarina inspiroivat suoraan kehittelemämme draamasarjan maailmaa. Venäjän viimeaikaiset sotarikokset Ukrainassa ovat lisänneet myös sarjan ajankohtaisuutta. Sarjamme, työnimeltään KOMPROMAT, sisältää Putinin Trollien rohkeisiin yksityishenkilöihin perustuvia hahmoja, jotka lähtevät taistelemaan Venäjän aktiivitoimia vastaan, usein henkensä uhalla. Suunnitteilla on fiktiivinen draamasarja, joka sisältää runsaasti jännittäviä juonenkäänteitä useammalle kaudelle.”  –Tanja Rusi, tuottaja

 ”Arvostan Rusin siskosten ihmiskeskeistä lähestymistapaa ja henkilökohtaista kiinnostusta Putinin Trolleja kohtaan. Odotan innolla yhteistyötä heidän upean tiiminsä kanssa.”

–Jessikka Aro

Jessikka Aron teos, jonka Johnny Kniga julkaisi suomeksi vuonna 2019, on kokoelma tositarinoita uraauurtavista yksilöistä, jotka taistelevat Venäjän informaatiosodan rintamilla, mukaan lukien Jessikka Aron oma dramaattinen tarina. Putinin Trollien tarkkaan tutkitut, taidokkaasti kerrotut ja järkyttävät tapaukset osoittavat, että Venäjä ei kaihda keinoja hyökätessään vihollisiaan vastaan, käyttäen muun muassa kybervakoilua, sosiaalisen median trolleja, valeuutisia, kyberhyökkäyksiä, tappouhkauksia sekä PR-ammattilaisten mustamaalauskampanjoita.

 Putinin Trollien julkaisuoikeudet on Elina Ahlbäck Literary Agency myynyt 13 kielelle ja Ig Publishing on juuri julkaissut englanninkielisen version, saatavilla nyt e-kirjamuodossa ja painettuna kesäkuussa 2022.

PUTININ TROLLIEN KANSAINVÄLISISTÄ PAINOKSISTA:

“Paljastamalla Putinin ’trollitehtaiden’ laajamittaisen toiminnan eri medioissa, Jessikka Aro on ollut rohkeampi kuin kukaan muu ja vaarantanut samalla oman elämänsä. Hän on tehnyt maailmalle suuren palveluksen näyttämällä, miten nämä vaikutus- ja mustamaalauskampanjat toimivat, jotta voimme paremmin suojautua niiden uhkalta tulevaisuudessa.”

–BILL BROWDER, liikemies ja kirjailija, Red Notice: Kuinka minusta tuli Putinin vihollinen numero yksi

 ”Jessikka Aro on kirjoittanut kiehtovan ja jännittävän kirjan, joka käsittelee Venäjän informaatiosodankäyntiä ennennäkemättömän yksityiskohtaisesti. Putinin kyberoperaatioiden paljastaminen on vaarallista, elintärkeätä ja sankarillista työtä.”

–Anne-Marie Slaughter

”Aron ’cri de coeur’ on hyvin dokumentoitu ja vakuuttava. Tämä varoittava tutkimus on loistavasti toteutettu kuvaus Venäjän propagandakoneiston toiminnasta.”

– Publisher’s Weekly