Renny Harlinin ohjaama menestyskomedia Luokkakokous 3 – sinkkuristeily, joka kertoo kolmesta ystävästä hulvattomalla risteilyllä, on ollut viimeisen vuoden aikana jo 20 viikkoa Suomen virallisella suosituimpien elokuvien listalla nimeltä Topleffat.fi.

Topleffat.fi pohjautuu elokuvien digitaalisiin ostoihin tai vuokrauksiin mm. seuraavista palveluista kuten Apple-TV, Blockbuster, Rakuten TV, SF Anytime ja Viaplay Store. Lista on heti julkaisustaan lähtien kartoittanut mitä elokuvia suomalaiset mieluiten katsovat kotona. Kotimaiset elokuvat ovatkin osoittautuneet erityisen suosituiksi.

Suosikkikomedia keräsi suomalaiset ruutujen ääreen

Solar Filmsin tuottama Luokkakokous 3 – sinkkuristeily on ollut jo 20 viikkoa Topleffat.fi -listalla. Elokuva on ollut mukana listalla kaikkein pisimpään viimeisten 12 kuukauden aikana. Renny Harlinin ohjaaman komedian pääosissa nähdään tuttu kolmikko Sami Hedberg, Jaajo Linnonmaa ja Aku Hirviniemi, jotka lähtevät tällä kertaa hulvattomalle sinkkuristeilylle viettämään kaikkien aikojen bileitä. Elokuva kokosi viihdettä etsivät suomalaiset ruutujen ääreen viime vuoden aikana, jolloin yhteiskuntaa vuoroin avattiin ja suljettiin.

”On aivan uskomatonta, että Luokkakokous 3 – sinkkuristeily ohitti suuret amerikkalaiset miljoonien dollareiden toimintaelokuvat Topleffat -listalla. Se osoittaa, että kotimaiset elokuvat ovat lähellä suomalaisten sydämiä” iloitsee elokuvan tuottaja Markus Selin.

Hollywood tuotannot jatkuivat

Topleffat.fi -listan muilta sijoilta löytyy suuria Hollywood -elokuvia ja kansainvälisiä hittejä, jotka ovat myös olleet suosittuja kotiteattereissa. Toimintaelokuvat Mortal KombatBond – No Time to Die ja Wrath of Man sijoittuivat listalla heti Luokkakokous 3 – sinkkuristeily -elokuvan jälkeen. Myös lapsilla on ollut paikat kotikatsomossa, joissa katsottiin eniten suosittua Ryhmä Hau -animaatioelokuvaa.

Elokuvassa The Little Things Denzel Washington ja Rami Malek selvittävät raakoja sarjamurhia Los Angelesissa. Ja kauhu jatkuu elokuvissa Venom: Let There Be Carnage sekä Kirottu 3: Paholaisen vallassa, jotka ovat myös olleet aktiivisesti mukana top-listalla sci-fi seikkailu Dyynin sekä vauhdikkaan klassikon Fast & Furious 9 ohella.

Lähiaikoina kaikki elokuvien ystävät voivat nauttia kotisohvilla myös muista suosikkielokuvista kuten Jurassic World: DominionElvis ja Pahanhautoja.

Faktaa 

Topleffat.fi viimeisten 12 kuukauden aikana: 

Eniten viikkoja top-listalla:                      Luokkakokous 3 – sinkkuristeily (20 viikkoa)

Eniten viikkoja ykkösenä:                        Bond – No Time to Die (7 viikkoa)

Eri julkaisuja top-listalla:                         119 elokuvaa

Ykkössijan saavuttanet julkaisut:            17 elokuvaa

Vuoden Top 10 elokuvat Topleffat.fi -listalla

(Eniten viikkoja listalla toukokuusta 2021)

  1. Luokkakokous 3 – sinkkuristeily
  2. Mortal Kombat
  3. Bond – No Time to Die
  4. Wrath of Man
  5. Ryhmä Hau –elokuva
  6. Venom: Let There Be Carnage
  7. Kirottu 3: Paholaisen vallassa
  8. Dyyni
  9. The Little Things
  10. Fast & Furious 9

Topleffat.fi 

Topleffat.fi esittelee suosituimmat elokuvat, joita suomalaiset ovat ostaneet tai vuokranneet digitaalisesti edellisen viikon aikana. Sivustolla on Top10 -lista sekä videokooste elokuvista. Uusi topleffat -lista julkaistaan joka keskiviikko klo 12. Listalla ovat mukana kaikki suurimmat elokuvastudiot ja -levittäjät kuten Nordisk Film, NBC Universal, SF Studios, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company ja Warner Bros. Entertainment, jotka julkaisevat topleffat -listaa elokuva-alan pohjoismaisen yhdistyksen Digital Entertainment Nordicin (DEGN) kautta. DEGN on osa DEGI järjestöä (kts lisätietoja alla).

Elokuvia voi ostaa ja vuokrata useista elokuvien suoratoistopalveluista, mutta niiden saatavuus voi vaihdella.