Tony Halme. Kuva: Christer Markusas.

Viikinki on dokumenttielokuva Tony Halmeesta, miehuudesta ja populismista. Lauri Anssi Moilasen ja Olli Vuokon ohjaaman sekä Danish Bear Productions Oy:n tuottaman elokuvan virallinen traileri on julkaistu tänään: https://youtu.be/GuQhFRgGyX0

Tony Halme loi itsestään myyttisen, yltiömaskuliinisen vapaapainijahahmon, Viikingin, joka niitti mainetta sekä kehässä että julkisuudessa. Elokuvassa seurataan minkälaisen jäljen Viikinki jättää Tony Halmeeseen ja Suomen poliittiseen ilmapiiriin.

Elokuvassa seurataan kuinka Tony Halme loi itsestään myyttisen Viikingin, jonka vangiksi hän lopulta jäi. Jatkuva lööppijulkisuus ja sen pakonomainen hakeminen olivat kuluttavaa. Räväköillä puheillaan Halme antoi lähtölaukauksen Perussuomalaisten nousulle. Unohdetun kansanosan ääni ja protesti valtaapitävää eliittiä kohtaan olivat Halmeen suosion rakennuspalikoita.

Halmeen suuri kansansuosio on toiminut hyvänä esimerkkinä populistisen, kansan syvien rivien ihailemasta hahmosta, joka tulee poliittisen eliitin ulkopuolelta ja muuttaa politiikan suuntaa. Myös avoimen rasistisista lausunnoista huolimatta – tai kenties juuri niiden takia – hän oli muuttamassa Suomen poliittista ilmapiiriä entistä kärjistyneemmäksi.

TEKIJÄT

Ohjaus ja käsikirjoitus: Lauri Anssi Moilanen ja Olli Vuokko
Tuottajat: Isabella Karhu ja Juho-Pekka Tanskanen /Danish Bear Productions
Kuvaus: Antti Savolainen
Leikkaus: Sampo Siren
Äänisuunnittelu: Tuomas Klaavo
Musiikki: Timo Kaukolampi, Tuomo Puranen

Elokuvan levittää Pirkanmaan elokuvakeskus, Juha Elomäki.

Facebook: https://www.facebook.com/danishbearproductions
Instagram:  https://www.instagram.com/danishbearprod
Danish Bear Productions www.danishbear.com
Viikingin ensi-ilta on elokuvateattereissa kautta Suomen 27.9.2022.