Suuri yleisö muistaa Kerttulan ohjauksista parhaiten Simpauttajan. Tampereella syntynyt ohjaaja oli 82-vuotias.

Suuri yleisö muistaa Kerttulan ohjauksista erityisesti vuonna 1975 valmistuneen Simpauttajan, joka perustui Heikki Turusen samannimiseen romaaniin sekä Se tavallinen tarina -elokuvan, joka syntyi Hannu Salaman romaanista.

Kerttula suoritti humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa, näytteli Ylioppilasteatterissa ja työskenteli 1960–70-luvuilla ohjaajana Mainos-TV:ssä ja 1980-luvulla Yleisradiolla.

Tuloksena oli yli 30 tv-näytelmää, mm. Tarinoita kerrottavaksi, minisarja Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja, Oikeamieliset (1969), Taksikuski (1969) ja Kämppä (1970).[3]. Seuraavalla vuosikymmenellä Kerttula ohjasi televisiolle muun muassa elokuvat Se tavallinen tarina (1972) ja Simpauttaja (1975), jotka nekin palkittiin parhaan ohjauksen Jusseilla. Edellinen perustuu Hannu Salaman samannimiseen romaaniin, jälkimmäinen Heikki Turusen. Kerttulan ainoa pitkän elokuvan ohjaustyö on Veijo Meren romaaniin Jääkiekkoilijan kesä perustuva elokuva Iso vaalee (1983).

Näyttelijänä Kerttula muistetaan erityisesti pääosastaan Mikko Niskasen elokuvassa Hopeaa rajan takaa (1963). Hänen vastanäyttelijöinään olivat Jaakko Pakkasvirta ja Pertti Pasanen. Lisäksi Kerttula näytteli pienen roolin Matti Ijäksen elokuvassa Katsastus (1988).