Iikka Forss ja Mika Kaurismäki. Credit Solar Films / Marek Sabogal

Mika Kaurismäen ohjaama Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä on ylittänyt 200 000 katsojan rajapyykin. Elokuva on saanut eiliseen mennessä kaikkiaan 200 249 elokuvateatterikatsojaa. Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä on ollut 43 viikkoa esityksessä elokuvateattereissa ja se on selkeästi katsotuin kotimainen elokuva vuonna 2022 ensi-iltansa saaneista elokuvista.

“Upeaa, että Suomen kansa rakastaa Mielensäpahoittajaa, sillä meissä kaikissa asuu pieni Mielensäpahoittaja”, iloitsee elokuvan tuottaja Markus Selin.

Myös ohjaaja Mika Kaurismäki iloitsee hienosta katsojamäärästä: “Mahtava juttu, sillä 200 000 on näinä aikoina todella kova luku. Hienoa, että olemme selkeästi katsotuin kotimainen elokuva viime vuonna lähtönsä saaneista elokuvista ja ulkomaisetkin mukaan lukien yksi katsotuimpia elokuvia Suomessa.”

Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä -elokuvaa tähdittävät Heikki Kinnunen Mielensäpahoittajana ja Kari Väänänen velipoika Tarmona. Muissa rooleissa nähdään Silu Seppälä Kolehmaisena, Iikka Forss ja Ville Tiihonen Mielensäpahoittajan poikina sekä Mari Perankoski ja Tiina Lymi miniöinä. Tarmon tytärtä Mariaa näyttelee saksalainen Rosalie Thomass.

Syyskuussa 2023 käynnistyvät myös uuden Mielensäpahoittaja-elokuvan kuvaukset. Mielensäpahoittajan rakkaustarinan ohjaa nytkin Mika Kaurismäki ja käsikirjoituksen on Tuomas Kyrön samannimisen romaanin pohjalta kirjoittanut Sami Keski-Vähälä. Elokuva tulee ensi-iltaan syksyllä 2024. Uuden elokuvan tuottaa Solar Films ja levittää ja markkinoi Nordisk Film. Elokuvan näyttelijöistä ja työryhmästä tiedotetaan erikseen.

Solar Filmsin tuottamat Mielensäpahoittaja-elokuvat ovat saaneet elokuvateattereissa kaikkiaan yli miljoona katsojaa. Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä tuli ensi-iltaan 9.9.2022 ja se on saanut kaikkiaan 200 249 katsojaa. Sitä edeltävä, Tiina Lymin ohjaama Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja tuli ensi-iltaan vuonna 2018 ja sai elokuvateattereissa katsojia kaikkiaan 349 573. Elokuvan pääroolissa nähtiin uusimman elokuvan lailla Heikki Kinnunen. Dome Karukosken ohjaama ja Antti Litjan tähdittämä vuonna 2014 ensi-iltaan tullut Mielensäpahoittaja sai kaikkiaan 500 927 teatterikatsojaa.

Kaikkiaan nämä kolme, Tuomas Kyrön teoksiin pohjautuvat elokuvat ovat saaneet 1 050 749 elokuveatterikatsojaa. Elokuvat ovat Solar Filmsin tuottamia ja ne on levittänyt ja markkinoinut Nordisk Film.

Mielensäpahoittajien lisäksi miljoonan katsojan rajan elokuvateattereissa ovat rikkoneet Vares-elokuvat, jotka ovat saaneet elokuvateattereissa 1 098 705 katsojaa. Huippusuositut Luokkakokoukset ovat saaneet nekin elokuvateattereissa huimat 975 757 katsojaa.