tmjuliste

Saara Cantellin ohjaaman Tulen morsian –elokuvan teatterilevitysoikeudet on myyty Global Media Distributionille.  Kauppa pitää sisällään seuraavat alueet: Pohjois-Amerikka, Australia, Uusi-Seelanti, Japani, Korea, Ranska, Belgia, Italia, Espanja, Iso-Britannia, Irlanti, Portugali, Hollanti, Kreikka, Latvia, Liettua, Venäjä, Itä-Eurooppa, Thaimaa, Taiwan, Hong Kong, Filippiinit, Singapore, Intia, Lähi-Itä ja Afrikka.  Myös Saksa, Itävalta ja Sveitsi käyvät parhaillaan neuvotteluja Tulen Morsian –elokuvan levitysoikeuksista. Jo ennen tätä kauppaa elokuvan teatterilevitysoikeudet on myyty kuuteentoista eri maahan mukaan lukien Ruotsi ja Kiina.

Suomen ensi-iltansa 9.9.2016 saanut Tulen Morsian –elokuva sijoittuu vuoden 1666 Ahvenanmaalle – hetkeen ennen Skandinavian historian kattavimpia noitavainoja  Elokuvan pääosassa nähdään Tuulia Eloranta ja muissa keskeisissä rooleissa mm. Magnus Krepper, Claes Malmberg, Elin Petersdottir,  Kaija Pakarinen, Johanna af Schultén ja Antti Reini.  Periferia Productionsin Markku Flinkin tuottaman elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Saara Cantell ja Leena Virtanen. Tulen morsian on kansainvälinen yhteistuotanto Suomen, Ruotsin, Norjan, Saksan ja Latvian kesken.

Synopsis:

Ahvenanmaan noitavainot vuonna 1666. Kaikkiaan 16 naista saa syytteen noituudesta ja “liitosta paholaisen kanssa”.

Tositapahtumiin perustuvan TULEN MORSIAN -elokuvan pääosassa nähdään rohkea ja omapäinen, nuori Anna (Tuulia Eloranta), joka asettuu uhmaamaan saaren uuden kihlakunnantuomari Psilanderin (Magnus Krepper) aloittamia puhdistuksia.

Kätilö Valpurin (Kaija Pakarinen) kasvattityttärenä Annasta koulutetaan kylän seuraavaa parantajaa. Anna valitsee kuitenkin piian pestin uuden kihlakunnantuomarin palveluksessa ja ajautuu tapahtumien keskipisteeseen. Psilander on saanut tehtäväkseen puhdistaa Ahvenanmaan pakanallisista tavoista ja mustasta magiasta lopullisesti. Myrskyn silmään joutuu Valpurin lisäksi Anna.

Nuorella Annalla on palava halu löytää tosi rakkaus. Hän päättää rakastua jo naimisissa olevaan Eliakseen (Lauri Tanskanen), mutta miehen intohimo sammuu nopeasti. Yksin jätetty Anna päätyy mustasukkaisuudessaan ilmiantamaan Eliaksen vaimon, Rakelin (Elin Petersdottir), noitana. Kylän naisia vangitaan Kastelholman linnaan epäiltynä liitosta paholaisen kanssa, heidän joukossaan Annan ilmiantama Rakel. Tästä alkaa Annan yksinäinen taistelu hirveän tekonsa sovittamiseksi.

Traileri: www.youtube.com/watch?v=eFa5UOyZafI

Kotisivut: tulenmorsianelokuva.fi