tulenmorsian_juliste

Saara Cantellin Tulen Morsian –elokuva saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa ensi viikolla

Elokuva on mukana arvostetun Mill Valley Film Festivalin ohjelmistossa

Saara Cantellin ohjaaman Tulen morsian –elokuvan matka maailmalle etenee hienosti. Ahvenanmaan vuoden 1666 noitavainoista kertova elokuva saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa tänä vuonna 39:ttä kertaa järjestettävillä Mill Valley Film Festivaaleilla Kaliforniassa.  Kyseessä on Pohjois-Amerikan syksyn merkittävin elokuvafestivaali, jolla on hyvä maine uusien elokuvien lanseeraajana. Viime vuonna festivaaleilla uudet elokuvansa esittelivät muun muassa nämä arvostetut elokuvaohjaajat: Barbet Schroeder, Sarah Gavron, Tom McCarthy, Tom Hooper, Catherine Hardwicke ja Marcel Ophuls. Tulen Morsian esitetään uusien elokuvien lanseerauksissa usein hyvin onnistuneilla  festivaaleilla ensi viikolla. Tekijöistä paikalla ovat ohjaaja Saara Cantell sekä elokuvassa Eliaksen vaimoa Rakelia esittävä Elin Petersdottir.

Suomen ensi-iltansa 9.9.2016 saanut Tulen Morsian –elokuva sijoittuu vuoden 1666 Ahvenanmaalle – hetkeen ennen Skandinavian historian kattavimpia noitavainoja  Elokuvan pääosassa nähdään Tuulia Eloranta ja muissa keskeisissä rooleissa mm. Magnus Krepper, Claes Malmberg, Elin Petersdottir,  Kaija Pakarinen, Johanna af Schultén ja Antti Reini.  Periferia Productionsin Markku Flinkin tuottaman elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Saara Cantell ja Leena Virtanen. Tulen morsian on kansainvälinen yhteistuotanto Suomen, Ruotsin, Norjan, Saksan ja Latvian kesken.

Synopsis:
Ahvenanmaan noitavainot vuonna 1666. Kaikkiaan 16 naista saa syytteen noituudesta ja “liitosta paholaisen kanssa”.

Tositapahtumiin perustuvan TULEN MORSIAN -elokuvan pääosassa nähdään rohkea ja omapäinen, nuori Anna (Tuulia Eloranta), joka asettuu uhmaamaan saaren uuden kihlakunnantuomari Psilanderin (Magnus Krepper) aloittamia puhdistuksia.

Kätilö Valpurin (Kaija Pakarinen) kasvattityttärenä Annasta koulutetaan kylän seuraavaa parantajaa. Anna valitsee kuitenkin piian pestin uuden kihlakunnantuomarin palveluksessa ja ajautuu tapahtumien keskipisteeseen. Psilander on saanut tehtäväkseen puhdistaa Ahvenanmaan pakanallisista tavoista ja mustasta magiasta lopullisesti. Myrskyn silmään joutuu Valpurin lisäksi Anna.

Nuorella Annalla on palava halu löytää tosi rakkaus. Hän päättää rakastua jo naimisissa olevaan Eliakseen (Lauri Tanskanen), mutta miehen intohimo sammuu nopeasti. Yksin jätetty Anna päätyy mustasukkaisuudessaan ilmiantamaan Eliaksen vaimon, Rakelin (Elin Petersdottir), noitana. Kylän naisia vangitaan Kastelholman linnaan epäiltynä liitosta paholaisen kanssa, heidän joukossaan Annan ilmiantama Rakel. Tästä alkaa Annan yksinäinen taistelu hirveän tekonsa sovittamiseksi.

Mill Valley Festival: http://www.mvff.com/about-mvff/

Traileri: www.youtube.com/watch?v=eFa5UOyZafI

Kotisivut: tulenmorsianelokuva.fi