lataus

Elokuvasäätiö käsitteli lokakuun päätöskokouksessaan lähes 120 tukihakemusta yli 5,1 miljoonan euron edestä. Tukea myönnettiin noin 50 prosentille hakijoista yhteensä 2 265 948 euroa.

Uusien elokuvien tuotantoon haki tukea 22 hanketta yhteensä kolmen miljoonan euron edestä. Tuotantotukea sai yhdeksän elokuvaa yhteensä 1 180 000 euroa eli noin 40 prosenttia haetusta summasta. Tuotantoon lähti yksi pitkä näytelmäelokuva, kuusi dokumenttielokuvaa, yksi lyhytelokuva sekä yksi tv-sarja.

Elokuvahankkeiden kehittämistukihakemuksia oli lokakuussa käsittelyssä yhteensä 55 kappaletta yli 1,2 miljoonan euron edestä. Tukea jaettiin 23 projektille yhteensä 350 500 euroa eli noin 28 prosenttia haetusta tukisummasta.

Elokuvateatterilevitykseen tarkoitettua markkinointi- ja levitystukea sai kaksi elokuvaa yhteensä 65 000 euroa. Tallenteiden markkinointi- ja levitystukea taas sai kaksi elokuvaa yhteensä 10 000 euroa. Vanhempien kotimaisten elokuvien digitointia tuettiin puolestaan 248 000 eurolla, joka jakautui kolmen digitointihankkeen kesken.

Elokuvateattereiden kunnostus- ja laitehankintatukea myönnettiin lokakuussa kahdelle teatterille yhteensä 51 600 euroa. Sen lisäksi elokuvateattereiden esitystekniikan kehittämiseen ja art-house – tai pienten paikkakuntien elokuvateattereiden elvyttämiseen tarkoitetusta määrärahasta tuettiin neljän elokuvateatterin kehittämishankkeita 102 000 euron edestä. Elokuvateattereiden ja levitysyhtiöiden henkilökunnalle tarkoitettua koulutustukea sai puolestaan kaksi hakijaa yhteensä 1 430 euroa.

Ulkomaisten elokuvien maahantuontiin tarkoitettua ohjelmistotukea myönnettiin kahdeksalle elokuvalle yhteensä 98 000 euroa. Suomalaisten elokuvien kansainvälistymishankkeitta taas tuettiin 78 650 eurolla, joka jakautui neljän projektin kesken.

Kaikki elokuvasäätiön tukipäätökset ovat luettavissa säätiön verkkosivuilla osoitteessa: http://ses.fi/tukitoiminta/tukipaeaetoekset/