OnneliAnneliJaSalaperainenMuukalainen_juliste_Filmikamari

Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva rikkoi 100 000 katsojan rajan sunnuntaina 5.2.2017. Elokuva on ollut levityksessä vasta yhdeksän päivää ja kaikkiaan sillä on koossa 102 980 katsojaa.  Zodiak Finlandin Teea Hyytiän ja Sari Lempiäisen tuottama ja Sami Keski-Vähälän käsikirjoittama elokuva on viimeinen osa Saara Cantellin ohjaamien Onneli ja Anneli -elokuvien trilogiassa. Aiemmat Onneli ja Anneli ja Onnelin ja Annelin talvi -elokuvat ovat keränneet elokuvateattereissa yli 400 000 katsojaa.

“On hienoa olla osana kotimaisen lastenelokuvan menestystä. Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva on mitä ilmeisimmin tuonut paljon iloa elokuvakävijöille. Olemme saaneet valtavasti ihanaa palautetta ja on ollut mahtavaa huomata, että elokuva on koskettanut laajaa ikähaitaria vauvasta vaariin”, elokuvan tuottajat Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen iloitsevat.

Synopsis

Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset. Elokuvassa Onnelin ja Annelin talon lähelle avataan uusi lastenkoti ja sieltä karkaa poika nimeltä Pekki. Pekki päätyy asumaan Onnelin ja Annelin rantamajaan ja kertoo tytöille, kuinka ankeaa elämä lastenkodissa on johtajatar Minna Pinnan tiukassa komennossa. Onneli, Anneli ja Pekki perustavat Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin, jotta lastenkodista tulisi taas iloinen paikka. Seikkailujen päätteeksi maagisten ihmeiden taustalla on taasen Tingelstiinan ja Tangelstiinan lisäksi salaperäinen Rouva Ruusupuu.

Elokuvan yhteistyökumppaneita ovat Loviisan kaupunki, Kannustalo, Elisa ja Minisun. Elokuvan levittäjä on Nordisk Film.