Loikka-pallo-logo-pp.204340

Suomalaisen tanssielokuvan katsojamäärä kasvoi kolmanneksella viime vuodesta ja nousi yli 3000 katsojaan vuonna 2016. Loikka Kontakti ry juhlistaa tanssielokuvaa useilla tapahtumilla ja tukihankkeilla läpi kevään.

Vuonna 2016 Loikka Kontakti levitti tanssielokuvaa Suomessa 13 näytöksessä ja ulkomailla 7 näytöksessä. Pääpaino oli kotimaisen tanssielokuvan levityksessä. Vuoden 2016 kiertuetoiminta nosti Loikka Kontaktin esittämän suomalaisen tanssielokuvan katsojamäärän 3208:n (2189 katsojaa vuonna 2015).

Loikka mukana Kaapelitehtaan Tanssin päivässä 29.4.

Tanssialan toimijat yhdistävät voimansa Tanssin päivän kunniaksi. Loikka esittää tapahtumassa kotimaista ja kansainvälistä tanssielokuvaa koko perheelle sekä julkistaa 60secondsdance-kilpailun voittajat. Kaikkiin näytöksiin on ilmainen sisäänpääsy. 60secondsdance palkintoseremonian ikäraja on 18 vuotta.

Klo 14.00 Loikka – tanssielokuvaa koko perheelle, Hurjaruuthin lämpiö, A-rappu, 2.kerros. Yhteistyössä Ruutia!-festivaalin kanssa.
Klo 16.30 Loikka-tanssielokuvanäytös, Teatterimuseon Arkadia-teatteri, G-rappu. Yhteistyössä Teatterimuseon kanssa.
Klo 20.30 60secondsdance-palkintoseremonia, Tanssin päivän bileet, Valssaamo, B-rappu, V-ovi.

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki

Pohjoismaisessa 60secondsdance-kilpailussa mukana viisi suomalaista elokuvaa

Minuutin mittaisen tanssielokuvan 60secondsdance-kilpailu on edennyt loppusuoralle. Suomessa, Norjassa ja Tanskassa järjestettävien kilpailujen voittajat julkistetaan 20.-29.4. Suomen kilpailun voittajat palkitaan Kaapelin Tanssin päivänä 29.4. klo 20.30. Voittaja saa 1500 euron rahapalkinnon.

Suomen kilpailun palkintoraadin jäsenet ovat tanssinasiantuntijat Anniina Kumpuniemi ja Hanna Pajala-Assefa, elokuvanasiantuntijat Outi Rousu ja Pia Andell sekä rap-artisti Paleface (Karri Miettinen).

Tanssielokuva mukana Tanssivirtaa-festivaalilla Tampereella

Loikka ja Tanssivirtaa Tampereella -festivaali ovat tehneet hedelmällistä yhteistyötä jo vuodesta 2009. Toukokuussa festivaalilla esitetään kotimaisia tanssia ja draamaa yhdistäviä tanssielokuvia Loikka on Tour -näytöksessä. Ohjelmistossa ovat esillä myös 60secondsdance-elokuvat. Loikan taiteellinen johtaja Kati Kallio vierailee festivaalilla esittelemässä näytökset ja osallistumalla Jälkilöyly-keskusteluihin.

17.5. klo 18.30 Loikka on Tour, Elokuvakeskus Niagara, Kehräsaari, Tampere
16.,18.,19. & 20.5. klo 18.30 60secondsdance-kilpailun Top 10 (FI) yhdessä Tammi-teoksen kanssa, Hällä-näyttämö pieni sali, Tampere

Haku auki uuteen mentorointihankkeeseen 15.5. saakka

Loikka Kontaktin ja Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry:n uusi mentorointihanke kehittää tanssielokuvaa kohti tuotannollisesti vahvoja lyhytelokuvahankkeita. Kehitteillä olevia elokuvia tuetaan Sunklo:n dramaturgien ja muiden asiantuntijoiden toimesta. Mentoroinnin tuloksia jaetaan syksyllä 2017 laajemmin alan toimijoille.

Lisätiedot ja haku: www.loikka.fi/loikka-pro.html

Uusi VR-elokuvahanke keskittyy tanssiin

Loikka Kontakti ja tuotantoyhtiö Make Films Oy ovat käynnistäneet Virtual Reality (VR) 360° -elokuvahankkeen, jossa tutkitaan tanssin sisältöjä VR-teoksissa. Kansainvälinen VR-hanke käynnistyy huhtikuussa ensimmäisen VR-elokuvan Demond’s Bicycle tuotannolla, jonka ohjaa palkittu tanssielokuvaohjaaja Alla Kovgan (US). Elokuvan koreografiasta vastaa Reetta-Kaisa Iles ja musiikista Anne-Mari Kivimäki ja Eero Grundström. Hanke tähtää uusien esitysalustojen ja levitysmuotojen kehittämiseen tanssisältöisille VR elokuville.
www.loikka.fi