31318050_591923451142721_7603520810216017278_n

Hyvinkään kaupunginhallitus on tänään päättänyt yhteistyösopimuksesta Red Carpet kotimaisen elokuvan festivaalin kanssa. Yhteistyösopimus on viiden vuoden mittainen ja sisältää sekä taloudellista panostusta että kaupungin teknistä tukea tapahtumajärjestelyissä.

– Kahden vuoden hyvän kokemuksen perusteella olimme valmiita sitoutumaan tapahtuman pitämiseen Hyvinkäällä. Pitkäaikaisella sopimuksella tavoittelemme ohjelman edelleen kehittämistä siten, että niin nuorille, lapsille kuin vanhuksille tarjotaan monipuolisia kulttuurikokemuksia, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko.
 
– Tapahtumalla on myös tärkeä merkitys kaupungin yleisen tunnettuuden lisäämiseksi. Kaupungin näkökulmasta on tärkeää, että meillä on tarjota myös ainutlaatuisia, vain Hyvinkäällä järjestettäviä tapahtumia. Elokuvafestivaali on oleellinen osa Hyvinkään kesän musiikkipainotteista kokonaisuutta, arvioi kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.
 
Tänä vuonna elokuvafestivaalin toiminta laajenee myös työhyvinvoinnin puolelle.
– Red Carpet –työhyvinvointipäivä kokoaa yhteen useat hyvinkääläiset seurat ja järjestöt yhteiseen tapahtumapäivään, jossa eri yritysten työntekijät voivat tutustua Hyvinkään monipuoliseen liikunta- ja kulttuuritarjontaan sekä osallistua elokuvafestivaalin ohjelmaan, kertoo sivistystoimen johtaja Pentti Halonen.
 
Hyvinkään kaupunki maksaa vuosittain 50 000 euroa porrastetusti tapahtuman kehittymisen takaamiseksi. Kaupunki avustaa myös festivaalia teknisesti eri keinoin festivaalin toteutuksessa sekä luovuttaa tilojaan ja henkilökuntaansa tapahtuman käyttöön vuosittain erikseen sovittavilla tavoilla yhteensä korkeintaan 50 000 euroa arvosta. Tämän ylittävät palvelut sekä henkilökunnan ja tilojen käyttö laskutetaan kaupungin sisäisen hinnaston mukaan.