film-strip-1461657744lSy

Tukea myönnettiin elokuvatuotantoihin, elokuvateattereille, levitykseen ja markkinointiin sekä kulttuurivientiin.

20 elokuvaa ja yksi sarja lähtee tuotantoon

Tuotantotukea haettiin 50 hankkeelle yhteensä yli 13,5 miljoonaa euroa. 34 % hankkeista menestyi haussa: tuotantoon lähtee 17 elokuvaa, jotka saivat yhteensä hieman yli 4,36 miljoonaa euroa. Hankkeiden joukossa on kuusi pitkää fiktioelokuvaa, kaksi pitkää lastenelokuvaa, viisi pitkää dokumenttielokuvaa, kaksi lyhyttä dokumenttielokuvaa, yksi lyhyt animaatioelokuva ja yksi animaatiosarja.

Pisteytykseen perustuvaa 50/50-tuotantotukea haettiin viidelle hankkeelle 3,35 miljoonaa euroa. Tukea myönnettiin kahdelle lastenelokuvalle ja kahdelle komedialle yhteensä 2,8 miljoonaa euroa.

Neljä ohjaajaa pääsee tuotantotuen turvin tekemään esikoispitkäänsä: Ulla Heikkilä nuortenelokuvaa EdenKhadar Ahmed draamaelokuvaa HaudankaivajaHanna Bergholm kauhuelokuvaa Pahanhautoja ja Maria Sid lastenelokuvaa Risto Räppääjä ja väärä Vincent.

Dokumenttielokuvan käsikirjoitusapurahaa haettiin 25 hankkeelle. Apurahaa myönnettiin kuudelle hakemukselle yhteensä 23 800 euroa. Kehittämistukea haettiin 68 hankkeelle yli 2,2 miljoonaa euroa. Noin 38 % hakemuksista oli menestyksekkäitä: kehittämistukea sai 26 hanketta yhteensä 684 000 euroa.Yellow Film & TV sai 150 000 euroa usean hankkeen slate-tukea neljän elokuvan ja yhden draamasarjan kehittämiseen.

Markkinointi- ja levitystukea myönnettiin kolmelle pitkälle dokumenttielokuvalle, kahdelle lastenelokuvalle ja yhdelle draamaelokuvalle yhteensä 377 500 euroa. Tämän vuoden alusta markkinointi- ja levitystukea saaneiden elokuvien tulee tuottaa elokuvaan kuvailutulkkaus näkövammaisille sekä tekstitys heikkokuuloisille.

Esityksen ja levityksen tukia elokuvateattereille, festivaaleille ja kotimaisen elokuvan digitointiin

Festivaalitukea myönnettiin seitsemälle kansallisesti merkittävälle elokuvafestivaalille yhteensä 565 000 euroa. Elokuvateattereiden alueellista toimintatukea myönnettiin 95 hakemukselle yhteensä 489 460 euroa.

Levityksen tukea myönnettiin yhdelle kotimaisen elokuvan digitointituen hakemukselle: Nordic Film Pool -yhtiölle Akvaariorakkaus-elokuvan digitointiin.

Kulttuuriviennin hanketukea kolmelle

Kulttuuriviennin hanketukea sai kolme hanketta. Creative Export Innovationsille myönnettiin 10 000 euroa EARS-konferenssin järjestelyihin. Tuffi Films -tuotantoyhtiö sai 13 110 euroa Hölmö nuori sydän -elokuvan lanseeraamiseen Berlinale-elokuvajuhlilla. DocPoint-elokuvatapahtumat ry:lle myönnettiin 30 000 euroa DocPoint IMPACT -hankkeeseen.

Kulttuuriviennin materiaalitukea myönnettiin 12 hakemukselle yhteensä 16 335 euroa. Matkatukea myönnettiin 27 hakemukselle yhteensä 24 505 euroa.

Lisätietoa

Kaikki elokuvasäätiön tukipäätökset ovat luettavissa säätiön verkkosivuilla: http://ses.fi/tukitoiminta/tukipaeaetoekset/